Jump to content

Lebőgtek az angolok Európában

2015. 03. 20. 10:56

Az Everton búcsúzott az Európa-ligától, így több mint húsz éve először fordult elő, hogy nincs angol csapat egyik európai kupasorozat negyeddöntőjében sem.

Európa önjelölt legjobb bajnoksága úgy tűnik mégsem olyan erős, mint azt a szigetországiak gondolták. A héten a Manchester City és az Arsenal a BL-től, míg az Everton az Európa-ligától búcsúzott, így csatlakoznak a Chelseahez, Tottenhamhez és a Liverpoolhoz, mint olyan csapatok, akiknek nem kell már tartaniuk a hétközi meccsektől.

A világ leggazdagabb bajnoksága nemrégiben 5.14 milliárd fontos TV-szerződést kötött az angol Sky- és BT sportssal, de úgy tűnik, hogy a pénz nem minden. Hiába költ minden évben az angol Premier League a legtöbbet játékosokra, a csapatok az utóbbi időben Európában képtelenek jó teljesítményt nyújtani. Utoljára 2012-ben nyerte meg Európa legrangosabb tornáját angol csapat, a Chelsea, viszont az nehezen lehetne állítani, hogy az akkor Roberto Di Matteo által irányított kékek Európa legjobb egyesülete lettek volna, hiszen a saját bajnokságukban csak az 5. helyen végeztek abban az évben.

Lehet azzal takarózni, hogy a Premier League a legkiegyenlítettebb és sokat kivesz a csapatokból a hazai pontvadászat, de ennyi pénzből illene olyan csapatokat formálni, amelyek nem esnek össze a szezon második felére.

José Mourinho az évben teljesen elfelejtette rotálni a csapatát, ami meg is látszott a második félévben, hiszen egyre fáradtabbnak tűnnek a játékosai, így nem csoda, hogy nem bírtak a PSG-vel. A Manchester City Európában még mindig nem tud maradandót alkotni, Arséne Wengerék teljesítménye pedig évről évre kiszámíthatatlanabb, pedig nem lehetne mondani, hogy a Monaco személyében világverő ellenfelet kellett volna legyűrniük.

Brendan Rodgers Liverpoolja még a BL-csoportkört sem élte túl, majd a Besiktas ellen bukott az Európa-ligától, az Evertont az EL-ből a Dinamo Kiev, míg a Tottenhamet a Fiorentina búcsúztatta.

Jövőre aligha fog így leszerepelni Anglia az európai kupaporondon, mindenesetre az idei bukdácsolás több, mint elgondolkodtató…


(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)