Jump to content

Edzősors: Van Gaal Manchesterből vonul vissza

2015. 03. 20. 10:11

Louis van Gaal döntött, a Manchester United után nem vállal már több edzői feladatot, visszavonul. A holland szakember manchesteri állomáshelye után inkább már a családjára szentelne nagyobb figyelmet és már azt is eldöntötte, hogy hol fog letelepedni.

„Biztos vagyok benne, hogy ez az utolsó munkahelyem. Szeretném megadni a gyermekeimnek, az unokáimnak és a feleségemnek azt a figyelmet, amit megérdemelnek" – nyilatkozta a 63 éves tréner.

A kiváló szakember az Ajax Amsterdamban kezdte edzői pályafutását, 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert egy rendkívül fiatal együttessel, később a Barcelona és a Bayern München csapatait is irányította.

„Hatalmas megtiszteltetés a Manchester United edzőjének lenni, korábban a legjobb spanyol és német csapatot is vezethettem, azt hiszem, ez nem sok trénernek adatik meg" – mondta Van Gaal, akit 2017-ig köt szerződés a vörös ördögökhöz.

Jelenlegi időszakát „építkezésnek" nevezte Manchesterben, ugyanakkor a következő idényekben már a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája elhódítása a célja.

A holland válogatottal az egy évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságon bronzérmes van Gaal hozzátette, visszavonulását követően a portugáliai Algarvében telepedik le második feleségével, Truusszal.

„Van egy igazi kis paradicsomom Portugáliában, golfozni fogok, fantasztikus ételeket eszem majd. Kiváló borok vannak, gyönyörű tengerpart és nagyszerű időjárás" – árulta el végezetül, hogy hol fog letelepedni edzői karrierje végeztével.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:dailymail.co.uk)