Jump to content

FIFA: Blatter nem vitázik, főleg nem élő adásban

2015. 03. 19. 13:55

Visszautasította a televíziós vita lehetőségét Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIA) jelenlegi elnöke. Az ötlettel, miszerint a jelenlegi elnök és kihívói, Ali bin al-Husszein jordániai herceg, regnáló FIFA-alelnök, Luis Figo, korábbi aranylabdás portugál válogatott klasszis, valamint a holland szövetség elnöke, Michael van Praag a televízió képernyőjén ütköztessék véleményüket a Sky és a BBC csatornák álltak elő, ám a FIFA sokat bírált első embere úgy tűnik nem kér a szereplésből.

A május 29-én esedékes elnökválasztás előtt került volna sor a tévés vitára, ám úgy tűnik, hogy pont az a valaki marad távol, akinek szereplését a legkomolyabb érdeklődés övezte volna: Sepp Blatter. A FIFA jelenlegi elnöke nem véletlenül utasíthatta vissza a két neves angol csatorna felkérését, könnyen elképzelhető, hogy csak úgy záporoztak volna felé a kényesebbnél kényesebb kérdések. Mert ugye a Sky és a BBC ötlete az volt, hogy a helyszínen megjelenő nézők intézhetnek kérdéseket a jelenlegi elnök és kihívói felé, Blatter viszont inkább kitért a feladat elől.

Az még kérdéses, hogy Blatter távollétében megrendezik-e a televíziós vitát, mindenesetre a svájci sportdiplomata három kihívója jelezte, szívesen részt vennének egy ilyen eseményen, igaz csak akkor, ha mindenki jelen lesz rajta. A választást május 29-én, Zürichben tartják meg.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:fanatik.ro)