Jump to content

BL & EL: Angol klub nélkül maradt a két európai kupasorozat

2015. 03. 19. 21:27

Az Európa-liga nyolcaddöntő visszavágóinak végeztével eldőlt, hogy nem maradt versenyben angol klub a két fő európai labdarúgó kupasorozatban, hiszen a Bajnokok Ligájában is búcsúzott minden Premer League-ben szereplő együttes.

Nemzetközi kupaszereplés szempontjából fekete napokat él át az angol labdarúgás, mellyel több, mint 20 éve, egész pontosan az 1992-93-as szezon óta nem fordult elő, hogy nem képviselte egyetlen klub sem a legjobb nyolc között a két legfőbb sorozatban.

Az már szerdán eldőlt, hogy az Arsenal Monaco elleni kiesése után a Manchester City sem folytathatja a Bajnokok Ligáját, csütörtökön pedig az Everton szenvedett súlyos, 5-2-es vereséget a Dinamo Kijevtől, így 6-4-es összesítéssel búcsúzott. 22 éve nem fordul elő, hogy nem volt angol klub a sorozatok negyeddöntőiben, de amúgy is mindössze háromszor történt korábban ilyen szégyen az angol csapatokkal (1958-59-ben és 1966-67-ben volt a másik két alkalom).

A történethez hozzátartozik, hogy 1955-ben nem indultak angol csapatok európai sorozatban, míg az 1985-ös Heysel-tragédia után az UEFA határozatlan időre kitiltotta az angol együtteseket a két kupasorozatból, a tiltás pedig az 1990-91-es szezonig tartott.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:espn.com)