Jump to content

Man City: Dzeko eladó!

2015. 03. 18. 11:42

A szigetországi sajtóban ma megjelentek szerint a Manchester City vezetősége igen komolyan fontolgatja, hogy a nyáron megváljon Edin Dzekotól. A bosnyák csatár annak ellenére eladó, hogy tavaly augusztusban meghosszabbították a szerződését, jóllehet a heti 140 ezer fontos fizetése igen csak terheli a City kasszáját.

Dzekót állítólag 20 millió font feletti áron szeretnék értékesíteni a City vezetői, akik tavaly nem véletlenül hosszabbítottak vele, elégedettek voltak a játékával, ám idénre mindez megváltozott. Dzeko a legutóbbi szezonban 31 bajnokin 16 gólt szerzett, a szezont összességében 26 találattal zárta. Az idei bajnoki évadban már nem megy ennyire jól számára a gólgyártás, 17 bajnoki összecsapáson eddig csupán négy találat olvasható a neve mellett, összességében pedig hatot szerzett, ha minden sorozatot megvizsgálunk vele kapcsolatban. Mindezt természetesen keveslik Manchesterben, még akkor is, ha Dzeko mostanság többnyire a cserepadról száll be.

Egy a City-hez közeli forrás szerint a vezetőség csalódott a játékosban és már nem bíznak benne.
"Úgy tűnik, hogy a tavalyi hosszabbítás hiba volt. A múltban erőssége volt a csapatnak, de ebben a szezonban nem nyújta azt a teljesítményt, amiért annak idején megvásárolták. A vezetők úgy érzik, hogy nem Dzeko az a játékos, akinek a segítségével a City vissza tud térni a csúcsra" - beszélt a neve elhallgatását kérő benfentes.

Dzeko sorsát valószínűleg Wilfried Bony érkezése pecsételte meg, jóllehet bajnokin az elefántcsontparti játékos egyelőre még nem talált be az ellenfelek kapujába. Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy Edin Dzeko manchesteri pályafutása a nyáron a végéhez érkezik, csak aztán nehogy együtt kelljen csapatot keresnie Manuel Pellegrinivel, hiszen a szakvezető rúdja is igen csak kifele áll mostanság.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:caughtoffside.com)