Jump to content

BL: hátrányból, de mégis esélyesként lép pályára az Atléti ma este

2015. 03. 17. 12:02

Két mérkőzéssel folytatódik ma este a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. A nyolcaddöntők visszavágójai közül a Monaco-Arsenal és az Atlético Madrid-Bayer Leverkusen mérkőzést rendezik ma este. Előbbit korábban már beharangoztuk, most nézzük a spanyol-német párharcot, melyet bár hátrányból várhatnak a "Matracosok", mégis nekik áll inkább a zászló.

A Bayer Leverkusen a nyolcaddöntők első felvonása során meglepetésre 1-0 arányban legyőzte a tavalyi döntőst, ám ez az egy gól ismerve az Atlético hazai mérlegét és fanatikus szurkolótáborát, igen soványnak tűnik. Még annak ellenére is, hogy az Atléti története során eddig csupán egyszer tudott úgy továbbjutni a nemzetközi kupaporondon, ha a párharc az első mérkőzését elveszítette. Persze, mint mindennek, úgy ennek a párharcnak is van egy másik nézete, a Leverkusen fennállása során még soha sem nyert a nemzetközi porondon nyolcaddöntős párharcot.
A két csapat eddig csupán egyszer találkozott egymással nemzetközi kupamérkőzésen, a 2010/2011-es idény során az UEFA-kupában az első felvonás és a második mérkőzés is 1-1-es döntetlennel alakult. Amennyiben a madridi mérkőzés hasonló eredményt hozna, az a Leverkusen továbbjutását jelentené. Az Atlético sorozatban negyedik hazai sikerükre készülnek, a BL idei kiírásában eddig minden mérkőzésüket megnyerték saját közönségük előtt, ráadásul még gólt sem kaptak ellenben lőttek 10-et. Diego Simeone csapata az elmúlt 22 hazai nemzetközi tétmérkőzéséből 20-at nyert meg, és ha megnézzük, hogy milyen statisztikával bír a spanyol egylet német csapatok ellen (10 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség), akkor azt kell mondjuk, hogy bizony a továbbjutásra inkább a hazaiaknak van esélye még az odavágón elszenvedett vereség ellenére is.
A Leverkusen az emlékezetes 2002-es menetelése óta (akkor döntőt játszottak Ballackék) egyszer sem jutott tovább a legjobb 16 közül, sőt igen komoly pofonokba szaladt bele (2013/14 Paris Saint-Germain összesítésben 1-6, 2011/12 FC Barcelona össz. 2-10, 2004/05 Liverpool FC össz. 2-6). A "gyógyszergyáriak" ráadásul nem büszkélkedhetnek kiemelkedő eredménnyel a spanyol csapatok ellen, 14 korábbi mérkőzésükből 9-et elbuktak, 2-t döntetlennel zártak és csupán 3-at nyertek meg. Ugyanakkor van pozitívum is amire támaszkodhat Roger Schmidt együttese, idei négy idegenbeli mérkőzéséből csupán egyet vesztett el, ráadásul a korábbi 11 alkalommal amikor megnyerte egy párharc első felvonását, mindig továbbjutott.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:Twitter)