Jump to content

Mourinho Falcaót akarja?

2015. 03. 16. 12:32

Brit lapértesülések szerint José Mourinho, a Premier League-ben listavezető Chelsea menedzsere szívesen látná csapatába Radamel Falcaót. A portugál szakember azonban nem érné be ennyivel, a nyáron Londonba akarja csábítani Gareth Bale-t is, ami azonban már egy fokkal keményebb dió lesz, mint a kolumbiai megszerzése.

Másfél évvel ezelőtt kis túlzással Radamel Falcao számított a világ első számú csatárának. A kolumbiai ontotta a gólokat az Atlético Madridban, majd a Monaco együtteséhez igazolt és bár ott haloványabb teljesítményt nyújtott, mégis lecsapott rá a Manchester United. A nyári világbajnokságot sérülés miatt kihagyó, azóta is többször megsérülő csatár Manchesterben azonban árnyéka önmagának, nem, hogy az első csapatba, de az U21-esbe sem nagyon fér be a formája alapján. Ugyanakkor futballozni valószínűleg nem felejtett el, a formahanyatlás valószínűleg a hosszabb, rövidebb kihagyásoknak köszönhető, legalábbis ezt gondolja José Mourinho, aki a nyáron szeretné megszerezni a kolumbiai játékjogát. Falcao jelenleg a Monaco játékosa, az MU-nál csak kölcsönben szerepel, értékét a Transfermarkt.com oldal 45 millió euróra becsüli. A Chelsea természetesen ki tudná fizetni ezt a summát, így pedig összeállhatna a Diego Costa, Falcao csatárkettős, amely - ha valóban mindkét játékos tudása legjavát nyújtja - félelmetes kettős lehet.

Mourinho a nyáron azonban nem csak a kolumbiait hozná Londonba, hanem szíve szerint a Real Madridnál mostanság enyhén szólva sem közönségkedvencnek számító Gareth Bale-t is. A portugál lelki szemei előtt talán már látja, ahogy csapata támadószekciója a Bale, Hazard, Costa, Falcao, Fabregas felállásban rohamoz, ám a walesit a hozzáértők szerint 100 millió euró alatt nem nagyon tudja majd elhozni Madridból, ennyi pénzt pedig még Roman Abramovic sem fizetne ki egy játékosért, még akkor sem, ha a „Special One” kéri rá.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)