Jump to content

Épphogy megúszta a Real a kiesést, továbbment a Porto

2015. 03. 11. 08:38

Ugyan kikapott otthon a Real Madrid, mégis továbbjutottak, miután remek mérkőzésen, 4-3-as vereséget szenvedtek a Schalkétól.

A blancók 21 mérkőzés óta veretlenek voltak a BL-ben hazai pályán, ezért senki nem gondolta volna, hogy a német csapatnak bármi esélye is lehetne kiharcolni a továbbjutást. A játék képe viszont egészen mást mutatott már a kezdő sípszó után. A Schalke magához vette a kezdeményezést és hatalmas meglepetést okozott játékával mindenkinek, még talán saját szurkolóinak is.

Fuchs révén teljesen megérdemelten megszerezték a vezetést a németek a 20. percben, viszont nem sokáig örülhettek, hiszen Ronaldo a Real első valamirevaló helyzetéből megszerezte az egyenlítést. Ezután ismét a Schalke percei következtek: először Huntelaar a kapufát találta el, majd később újra betalált Roberto Di Matteo együttese. Ronaldo ezúttal is fejesből válaszolt, így 2-2-es döntetlennél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben először szerzett előnyt a madridi alakulat Benzema révén, ekkor úgy tűnt, hogy teljes mértékben elszálltak a Schalke esélyei. Viszont ahogy azt már megszoktuk a meccs folyamán, rögtön jött a válasz. Sané találata után 3-3-at mutatott az eredményjelző.

A 19 éves játékos bombája után következett a meccs leghosszabb gólcsendje, melyet Huntelaar második gólja tört meg. A holland csatárhoz a csereként beállt Modric lábáról pattant oda Sané labdája, ő pedig hatalmas gólt akasztott a kapufa segítségével Casillas kapujába. A kékek nem álltak távol a továbbjutástól, és kétszer kellett még hárítania Casillasnak, de végül a Real Madrid került a nyolcaddöntőbe, 5-4-el.

A játéknap másik találkozóján a Porto simán, 4-0-ra verte a Basel csapatát, így 5-1-es összesítéssel ők is ott lesznek a negyeddöntőben.

BL-nyolcaddöntő eredmények:

Real Madrid–Schalke 3-4 (2-2)

továbbjutott a Real Madrid 5-4-es összesítéssel

Porto–Basel 4-0 (1-0)
továbbjutott a Porto 5-1-es összesítéssel

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:eurosport.com)