Jump to content

BL: Ödegaard nem lesz rekorder

2015. 03. 10. 14:29

Nem dönti meg a Bajnokok Ligája korrekordját Martin Ödegaard, a címvédő Real Madrid norvég labdarúgója. Az ok egyszerű, a madridiak szakvezetője, Carlo Ancelotti nem nevezi a legjobbak közé a fiatal játékost aki így egyelőre marad a B-csapat tagja. 
Biztossá vált, hogy Martin Ödegaard nem kap szerepet a Real Madrid-Schalke 04 Bajnokok Ligája mérkőzésen, így nem dönti meg a sorozat korrekordját.

A BL történetének legfiatalabb játékosa a nigériai Celestine Babayaro, aki 1994-ben 16 évesen és 87 naposan lépett pályára a belga Anderlecht színeiben. Ödegaard 16 évesen és 83 naposan kaphatott volna szerepet ma a német együttes ellen, azaz négy nappal megjavította volna Babayaro csúcsát.

A januárban átigazolt Ödegaard tavaly sorra döntötte meg a rekordokat: áprilisban bemutatkozott a Strömsgodset felnőttcsapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő. Augusztusban – egy felkészülési meccsen debütálva – a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.

Jelenleg a madridiak B-csapatában szerepel a spanyol harmadosztályban, de időnként a legjobbakkal edz, és a BL-re is benevezték.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:Twitter)