Jump to content

Barcelonában köthet ki a Gerard-utód?

2015. 03. 09. 11:00

Angol lapértesülések szerint visszautasította Brendan Rodgers és a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát Jordan Henderson. A Liverpool jelenlegi üdvöskéjének heti 80 ezer fontos kontraktust dugtak az orra alá, ám ő ezt nem fogadta el. Hendersont sokan a nyáron távozó Steven Gerrard utódjaként emlegetik, mostanság a csapatkapitányi karszalagot is ő viseli, ráadásául kiválóan játszik, mindez pedig alaposan megnövelte az ázsióját és úgy tűnik, hogy ezzel ő is tisztában van.

Nincs egyszerű helyzetben Brendan Rodgers a Liverpool menedzsere, ugyanis első lendületből nem sikerült rábírnia Jordan Hendersont szerződésének meghosszabbítására. Az egykori sunderlandi játékos kiválóan pótolja a sérült Steven Gerrardot, ideiglenesen a csapatkapitányi karszalagot is megörökölte, így joggal gondolja talán, hogy egy jóval előnyösebb szerződést is megérdemelne. A liverpooli vezetők heti 80 ezer fontos fizetést ajánlottak a játékosnak, ám ő ezt kevesli és egyelőre nem írta alá a hosszabbításról szóló kontraktust. Hendersonért természetesen kis túlzással fél Európa sorban áll, az angol sajtó szerint leginkább a Barceona legyeskedik körülötte, ez pedig nem jó hír Brendan Rodgers számára, akinek így meg kell valahogy győznie a vezetőséget, hogy kicsivel mélyebben nyúljanak a zsebükbe. A Liverpoolnál ugyanakkor szigorú belső szabályok vonatkoznak a szerződésekre és a fizetésekre, az Anfielden nem dobálóznak olyan könnyedén a font tízezrekkel.

A labda mindenesetre most a vezetőség térfelén pattog, amennyiben nem emelnek a téten, úgy könnyen lehet, hogy Henderson jövő ősszel már nem a Liverpool színeiben kezdi meg a bajnoki évadot.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:independent.co.uk)