Jump to content

Pellegrini: Nem kell trófeát nyernem, hogy itt maradhassak

2015. 03. 04. 08:22

A Manchester City bajnoki esélyei jelentősen csökkentek a Liverpool elleni 2-1-es vereségük után, viszont a chilei szakember úgy érzi, nem kell nyernie semmit ahhoz, hogy megtartsa állását.

A Liverpool elleni vereség dacára Pellegrini szerint nincs rajta nyomás és nem lesz veszélyben az munkája akkor sem, ha esetleg a City a szezonban nem nyert egy kupát sem. A bajnokság kezd elúszni, a Bajnokok Ligájában pedig kevés esélye van a manchesterieknek a továbbjutásra, mivel hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a Barcelonától a nyolcaddöntő első körében.

Pellegrini ettől függetlenül nyugodt, noha a goal.com értesülései szerint a Manchester City vezetősége nem zárkózik az edzőváltás lehetőségétől.

„Nincs rajtam nyomás azzal kapcsolatban, hogy mennyi címet nyerünk idén. Az egyetlen alkalom, amikor nyomást érzek magamon akkor történik, amikor úgy látom, hogy a csapaton nem játszik jól. Szeretném leszögezni, hogy amikor aláírtam a szerződésem, senki nem mondta, hogy minden évben bajnokságot kell nyerni, vagy esetleg kupát. A bajnokság nagyon fontos, de nem ez az egyetlen dolog.”

A vezetőség viszont elképzelhető, hogy meggondolja magát, hiszen ha a City kiesik a BL-ből, akkor egyedül a bajnokság marad, amit megnyerhetnének, de öt pont a hátrányuk pillanatnyilag, ráadásul a listavezető Chelsea egy meccsel kevesebbet játszott.

Szerdán a Manchester City a sereghajtó Leicester ellen lép majd pályára, így Pellegriniéknek kötelező a győzelem, ha életben akarják tartani halovány bajnoki reményeiket.

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)