Jump to content

Liverpool: 40 millió fontért érkezhet a középpályás

2015. 03. 03. 09:36

A januári átigazolási piac egyik legfelkapottabb szereplője a portugál William Carvalho volt, akit több Premier League csapattal is összehoztak. A középpályás végül maradt a Sportingnál, ám ez nem azt jelenti, hogy a következő szezont is ott kezdi meg. Legalábbis ha a Liverpool menedzserén, Brendan Rodgersszen múlik.

Angol lapok ugyanis tudni vélik, hogy a Mersey-partiak északír szakvezetője a nyáron mindenáron meg szeretné szerezni a védekező középpályást. Carvalho legigazolása ugyanakkor nem lesz sétagalopp ugyanis egyrészt az ára igen csak vaskos - a lelépési díjat 37.5 millió fontban szabta meg jelenlegi klubja - ráadásul a liverpooliak közvetlen vetélytársa, az Arsenal is kivetette hálóját rá. A futballista eddigi leigazolását amúgy az sem könnyítette meg, hogy a játékjogát a Sportingon kívül egy második fél is tulajdonolta, ám úgy tudni, hogy a portugál klub kifizette ezt az eddig meg nem nevezett tulajdonost. Mint ismeretes a Premier League-ben nem engedélyezik az olyan játékosok megvásárlását a kluboknak, amelyeknek a játékjogát egynél több tulajdonos birtokolja.

Carvalho megszerzését amúgy nagyon is komolyan gondolhatja a Liverpool, ugyanis a Vörösök a Sporting legutóbbi mérkőzésére a Porto elleni rangadóra megfigyelőket küldtek, aki természetesen a középpályásról készített újabb jegyzeteket.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:futebolportugal.pt)