Jump to content

FIFA: Figo-Blatter vita a Facebookon?

2015. 03. 02. 11:48

A Sky és a BBC televíziós társaság is élő vitaműsorba hívta Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökét, valamint három kihívóját. A portugál legenda és al-Husszein jordán herceg üdvözölte a döntést, Blatter azonban szíve szerint kihagyná a vitát, melyet a tervek szerint a világhálón is figyelemmel lehetne követni.

A tervek szerint a 78 éves svájci sportvezetőnek és a május végi elnökválasztáson jelöltként induló ellenfeleinek egyórás vitában lenne lehetőségük beszámolni ötleteikről és programjukról.
Blatter kihívója Ali bin al-Husszein jordán herceg, Luis Figo korábbi portugál válogatott futballista, valamint Michael van Praag, a holland szövetség elnöke lesz.
A televíziós társaságok tervei szerint a vitát az interneten és a csatornák Facebook-oldalán is élőben követhetnék az érdeklődők, a jelöltektől pedig a világ minden tájáról kérdezhetnek a nézők.
Figo és al-Husszein korábban már szorgalmazta egy televíziós vita megszervezését, Blatter azonban nem támogatta az ötletet. Mindez persze nem csoda, hiszen a svájci sportvezetőnek sokak szerint rengeteg vaj van a füle mögött, és a vita során valószínűleg előkerülnének a kellemetlen vesztegetési vádak is. Mindenesetre az angol szövetség (FA) a legendás Wembley Stadiont ajánlotta fel a vita lehetséges helyszíneként, a kérdés már csak az, hogy létrejön-e a vita.Az elnökválasztást május 29-én, Zürichben tartja a FIFA.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu,mti/Fotó:rtve.es)