Jump to content

Serie A: továbbra is szenved a Milan

2015. 02. 15. 15:16

A Serie A 23. fordulójában a Milan csak 1-1-es döntetlenre volt képes hazai pályán az Empoli ellen. A piros-feketék 10 emberrel fejezték be a mérkőzést Diego Lopez kapus kiállítása miatt.

Egy győzelem, 4 vereség, és 2 döntetlen, 7 mérkőzésen szerzett 5 pont: ez a Milan 2015-ös mérlege, amit csak a már biztos kiesőnek tekinthető Parma tud alulmúlni a 6 mérkőzésen szerzett 3 pontjával.

Az őszi vesszőfutás után a télen igyekezett erősíteni a keretét a Rossoneri: érkezett a tavaly az Atletico Madridban csalódást okozó Cerci, Rómából kölcsönben Destro, aki rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet. Sőt, gyakorlatilag az első kapuralövésével megszerezte a vezetést a hazaiaknak a 40. percben, felettébb lesgyanús helyzetből. Jött azonban a második félidő 69. percében Massimo Maccarone, aki egy jobboldali beadást követően teljesen tisztán fejelhetett a kapuba.

A Milan szenvedéseit Diego Lopez tette teljessé: a spanyol kapus rosszul sikerült kirúgásából az egyik Empoli játékos sarokkal kiugratta Tavanót, aki elrúgta a labdát a kifutó kapus mellett, aki a tizenhatoson kívül beleütött a gólba tartó labdába, így a játékvezető a 84. percben kiállította. Ez volt a Milan 8. piros lapja ebben a szezonban, amivel egy 17 éves (negatív) rekordot is beállított.

A Milan 10., az Empoli 13. a tabellán, de a délutáni eredmények tükrében még mindketten lejjebb csúszhatnak.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/l'Équipe twitter; fotó: sportrajongo.hu/dailymail.co.uk)