Jump to content

Mata a Barcában 2016-tól?

2015. 02. 14. 15:40

A Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona megpróbálja leigazolni a Manchester United középpályását, Juan Matát.

Mint ismert, a katalán óriás egészen 2016 januárjáig nem igazolhatnak játékost, miután a FIFA két átigazolási időszakra vonatkozóan kizárta az átigazolásokból. A jelek szerint azonban a klub nem esik kétségbe, és már azokon az erősítéseken töri a fejét, amelyeket a tilalom letelte után megvalósíthat.

A Mundo Deportivo cikke szerint az első ilyen játékos Juan Mata lehet, akinek elsősorban sokoldalúsága keltette fel a gránátvörös-kékek érdeklődését, immáron nem először: a Barca már 2010-ben, legutóbb pedig 2014 nyarán vette fel a kapcsolatot Mata édesapjával, azonban 2011 nyarán a játékos a Chelsea-t, tavaly nyáron pedig a maradást választotta. A játékos helyzete azonban azóta alaposan megváltozott: míg a Moyes vezette Unitedben stabil helye volt, van Gaal jóval kisebb szerepet szán neki, az Andoni Zubizzareta helyén időközben felálló, Carlos Rexach és Andrea Breida vezette katalán technikai bizottság pedig - több egybehangzó információ szerint - újfent megpróbálja leigazolni.

Ugyanakkor bármennyire is beleillene Mata a Barca stílusába, az átigazolást több dolog is nehezítheti: egyrészt az anyagiak, mivel Mata nyakában egy 47 milliós árcédula van: ennyit fizetett a Manchester a Chelsea-nek 2014 januárjában, és biztosan nem fogja áron alul eladni egyik értékét sem, másrészt a katalánok nyara sem lesz épp izgalmaktól mentes: 2015-ben elnökválasztásokat tartanak, és amennyiben nem úgy sikerül ez az év, ahogy az elvárható, illetve új vezetőséget választanak, Luis Enrique vezetőedző helye is veszélyben lehet. Harmadrészt pedig a legfontosabb: igazolni igazolhat a Barca továbbra is, azonban 2016 januárjáig nem számíthat a leigazolt játékosra, ezzel minden, Barcelonába vágyó játékosnak számolnia kell.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/El Mundo Deportivo twitter; fotó: sportrajongo.hu/completesportsnigeria.com/jpnn.com)