Jump to content

FA-kupa: Fordított és továbblépett a Pool

2015. 02. 14. 20:17

Az FA-kupában a legjobb 16 között találkozott az Alan Pardew irányítása alatt szárnyaló Crystal Palace, és az egyre inkább magára találó Liverpool. Bár a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, és korán meg is szerezték a vezetést, a Liverpool végül fordítani tudott és bejutott a legjobb nyolc közé.

A Crystal Palace-t bátran nevezhetjük a vörösök mumusának: a két együttes legutóbbi hat mérkőzéséből hármat a londoniak nyertek meg, két döntetlen és egy liverpooli siker mellett. Tovább nehezítette Brendan Rodgers dolgát, hogy három alapembere – Raheem Sterling, Steven Gerrard, és Lucas Leiva – is kihagyni kényszerült a találkozót sérülés miatt.

Az előzményeket figyelembe véve talán nem meglepő módon a Crystal Palace szerezte meg a vezetést a 15. percben. Egy felívelést követően Martin Skrtel nem tudott felszabadítani, Gayle fejesét még hárította Simon Mignolet, azonban Frazier Campbell ismétlése utat talált a kapuba.

A folytatásban többet volt a labda a vendégeknél, mentek előre becsülettel, de az egyenlítés csak nem jött össze, így egygólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben Lazar Markovicsot lehozta Brendan Rodgers, és helyette a kedden, a Spurs ellen első bajnoki gólját szerző Mario Balotelli kapott lehetőséget. A 49. percben azonban nem ő, hanem Daniel Sturridge egyenlített. A csapatkapitány, Jordan Henderson adott be jobbról, és Sturridge az ötös sarkáról továbbított Speroni lábai között a hazaiak hálójába.

Az 58. percben megszerezte a vezetést a Liverpool: Balotelli harcolt ki és végzett el egy szabadrúgást nagyjából 20 méterre a kaputól, az ő lövését még védeni tudta Speroni, ám a kipattanóra Adam Lallana érkezett elsőként és lőtt a hálóba.

A vendégek második gólja nem változtatott sokat a játék képén, továbbra is a liverpooliaknál volt többet a labda. Hiába állt be a hátralevő időben többek közt Wilfried Zaha és Jason Puncheon is a hazaiaknál, több gól már nem született a mérkőzésen, így a Liverpool lépett tovább a következő körbe.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: liverpoolfc.com)