Jump to content

Scholes: Szánalmas a Manchester támadójátéka

2015. 02. 13. 23:04

Az egykori United középpályás erősen kritizálta Louis van Gaal csapatának játékát az Independentnek írt cikkében, és nem érti, Wayne Rooney miért nem kap lehetőséget csatárként.

A vörös ördögök játéka elég sok kritikát kap manapság, annak ellenére, hogy harmadik helyen állnak a tabellán és jóval jobb szezont futnak, mint tavaly David Moyes irányítása alatt.

Mi sem jelzi jobban a manchesteri játék minőségét, mint az, hogy a Burnley elleni meccs félidejében a szurkolók a saját csapatukat fujjolták, hiába nyerte meg végül az MU 3-1-re a meccset. Tény, a publikum nem ehhez van szokva. Sir Alex Ferguson regnálása alatt nem csak hogy halmozta a sikereket a csapat, de azt többnyire szép játékkal tette.

„Nem szívesen mondom ezt, de nehéz figyelni a Manchester játékát mostanság. Igaz, megverték a Burnleyt, de az első félidőben messze a kiscsapat volt jobb és a United játéka helyenként szánalmas volt. Ahhoz, hogy győzelmet szerezz, támadni kell, ehhez pedig kockázatot kell vállalni. Nagyon kevés játékos hajlandó ezt megtenni a mostani keretből. Ángel di Maria az egyedüli, aki kész kockáztatni, de eddig ez nem nagyon működött neki, mivel túl sokszor adta el a labdát. Ezen kívül a hangsúly a labdatartáson van, sőt, a csapat megszállottja lett a labdatartásnak” – írta Paul Scholes.

Scholes azt is nehezményezi, hogy Rooneynak nem jut elég lehetőség a csatár poszton, és hogy neki kell alkalmazkodnia Van Persie és Falcao játékához.

Abban biztosak lehetünk, hogy Scholes nem a levegőbe beszél: Van Persie és Falcao mindössze 14 gólt szereztek idén a bajnokságban, Wayne Rooney pedig egyedül jár nyolcnál, hiába kap ritkán lehetőséget elől.

Kíváncsian várjuk, hogy van Gaal dossziéja erre a kritikára is talál-e kibúvót…

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)