Jump to content

PL: Botlottak a Szentek, gázolt a City

2015. 02. 12. 00:34

A Premier League első öt helyezettje közül a Southampton kivételével mindegyik nyerni tudott, így a Manchester United felléphetett a dobogó legalsó fokára. Így azonban egyre élesedik a verseny a BL-indulást jelentő helyekért.

A listavezető Chelsea ha nehezen is, de legyűrte az addigra már emberhátrányba került Everton együttesét, Willian 89. percben szerzett góljával. A kékek előnye így továbbra is 7 pont a második helyen álló Manchester City előtt.

Manuel Pellegrini együttese 4-1-re nyert a Stoke City vendégeként. Sergio Agüero első gólját követően még egalizálni tudott a közelmúltban szerződést hosszabbító Peter Crouch, ám James Milner, Samir Nasri és Agüero második góljára már nem volt válasza a Fazekasoknak.

A forduló előtt a harmadik helyen álló Southampton némi meglepetésre nem tudta megverni az Adrian kiállítása után emberhátrányba kerülő West Ham Unitedet. A Manchester United élt is a lehetőséggel, megelőzte a Szenteket, és immár a dobogó harmadik fokán áll.

Louis van Gaal együttese a kiesés elől menekülő Burnley-t fogadta az Old Traffordon. A hazaiak Chris Smalling találatával szerezték meg a vezetést, azonban ekkor Danny Ings még egyenlíteni tudott. Chris Smalling azonban másodszor is gólt fejelt, majd a második félidőben Van Persie is betalált büntetőből, így alakítva ki a 3-1-es végeredményt.


Premier League, 25. forduló:


Arsenal – Leicester City 2:1

Hull City – Aston Villa 2:0

Sunderland – QPR 0:2

Liverpool – Tottenham Hotspur 3:2

Chelsea – Everton 1:0

Manchester United – Burnley 3:1

Southampton – West Ham United 0:0

Stoke City – Manchester City 1:4

Crystal Palace – Newcastle United 1:1

West Bromwich Albion – Swansea City 2:0


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: thesportsbank.net)