Jump to content

Simon Krisztián: éles a harc, de játszani szeretnék

2015. 02. 11. 13:26

A Bundesliga 2 20. fordulójának hétfői játéknapján az 1.FC Heidenheim elleni hazai mérkőzésen bemutatkozott az 1860 München friss igazolása, Simon Krisztián. Az Újpesttől távozó válogatott támadó elsőre 14 percet kapott Markus von Ahlen vezetőedzőtől, ami mindenképpen a bizalom jele, lévén csupán egy hete írta alá szerződését. Simon persze nem elégszik meg ennyivel, a vele készült interjúban többek között céljairól is beszélt honlapunknak.

Egy héttel azt követően, hogy aláírta szerződését az 1860 München csapatánál, Simon Krisztián csereként beállva rögtön megízlelhette a Bundesliga 2 légkörét. A müncheni Allianz Arénában 15 ezer néző a nevét skandálva köszöntötte a 78. percben, amikor beállt a Heidenheim elleni összecsapáson. A debütálás nem volt könnyű, Simon csapata ekkor már gól és emberhátrányban volt.
„Nehéz volt beszállni a játékba, hiszen a beállásom előtt már 10 emberre fogyatkoztunk. Ekkor már rugdostuk előre a labdát, tehát már nem azt a játékot játszottuk, amely elvárható lesz tőlünk” – beszélt a mérkőzés után a szállodában honlapunknak a Jakab László és Serafino Luzzi menedzserek közreműködésével Münchenbe került játékos.
A mérkőzést végül 2-1-re elvesztette az 1860 München, amely így nincs könnyű helyzetben, hiszen az osztályozót jelentő 16. helyen áll. Simonra nem vár könnyű feladat, egyelőre a kiesés ellen kell küzdenie a csapatával, ám a válogatott támadó eltökélt, célja, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítse klubját a bentmaradásért vívott harcban.
„Rövidtávon a célom, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba és ott olyan teljesítményt nyújtsak, hogy meghatározó tagja legyek a klubnak. Segíteni szeretném a csapatot abban, hogy bentmaradjunk, gólokkal és gólpasszokkal. Remélem sikerül kivívni a bentmaradást.”
A magyar játékostól sokat várnak Münchenben és egyelőre minden pozitívan is alakul. A mérkőzést megelőző héten az edzéseken nagyon jól teljesített, az edzők meg voltak vele elégedve, egy edzőmeccsen még gólt is fejelt. A beilleszkedéssel Simon szerint nem lesz gond, a társaság többsége fiatal és nyitott. Ami az erőnlétet illeti, ezen a téren azonban van még lemaradása.
„Erőnlétben mindenképpen le vagyok maradva, hiszen Újpesten két hete kezdtük a felkészülést így én más periódusban tartok, mint a többiek, de nem lesz ezzel nagy probléma, egy-két hét és utolérem magam.”
A körülményekre azt mondja nem lehet panasz, minden adott ahhoz, hogy kihozhassa magából a maximumot.
„Minden fantasztikus. Tudom, hogy amikor egy magyar játékos kikerül, akkor mindig mindenki azt mondja, hogy mennyire profi minden, de én sem tudok mást mondani. Profi az edzőközpont, minden adott ahhoz, hogy normálisan fel tudjunk készülni. A stadiont ugye nem kell bemutatnom, hiszen a Bayern is itt játszik mindenki ismeri, hibátlan. A szakmai stáb is nagyon felkészült, nekünk itt csak a futballra kell koncentrálni" - beszélt a körülményekről Simon, majd persze kitért a konkurenciára is.
„A szélekre vagyunk négyen, ott mindenki tud minden pozícióban játszani. Ami a riválisaimat illeti, ott van Lovrencsics Gergő korábbi csapattársa, a dél-afrikai Claasen, a másik szélen az albán válogatott Rama, valamint egy fiatal német srác, aki most sérülés miatt nem volt a keretben. A harc éles a csapatba kerülésért, jók is a játékosok, de én játszani szeretnék és bizonyítani, hogy ott a helyem a kezdőcsapatban.” (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:tz.de)