Jump to content

Hozta a kötelezőt az Arsenal, így újra a negyedik helyen Wengerék

2015. 02. 11. 10:35

Koscielny és Walcott első félidőben szerzett góljaira a Leicester új igazolása, Kramaric tudott válaszolni, de ez kevés volt a pontszerzéshez a kékeknek. Nigel Pearson csapata így továbbra is az utolsó helyen szerénykedik a bajnokságban a 25. forduló első játéknapja után.

Bár a kiscsapat bátran kezdte a mérkőzést, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani az első játékrészben. Ezzel szemben az Arsenal egy Özil szöglet után Koscielny révén megszerezte a vezetést a 27. percben.

Ezután Theo Walcott duplázta meg az előnyt a 41. percben, amikor Özil Schwarzerről kipattanó lövését helyezte a kapuba, megnyugtató előnnyel mehetett a félidőre Arséne Wenger csapata tehát.

Az előny látszott is az Arsenal teljesítményén: a második félidőben egyértelműen a Leicester volt a jobb csapat, aminek meg is lett az eredménye a 61. percben, amikor Andrej Kramaric szerezte meg a szépítő találatot Mahrez passzából. Egyenlíteni viszont már nem tudtak Neil Pearsonék, így Londonban maradt a három pont.

Az Arsenal szurkolók aligha lehetnek elégedettek a mutatott játékkal, de a győzelemnek köszönhetően a negyedik helyre jött fel csapatuk, viszont az ötödik Manchester United szerdán lép majd pályára, így újra átvehetik a BL-indulást érő helyek egyikét Louis van Gaalék.

A játéknap rangadóján a Liverpool hatalmas csatában nyert a Tottenham ellen Mario Balotelli győztes góljával, míg a Hull City az Aston Villát otthon, a QPR pedig a Sunderlandet idegenben verte 2-0-ra.

Premier League 25. forduló:

Arsenal–Leicester 2-1
Hull City–Aston Villa 2-0
Sunderland–QPR 0-2
Liverpool–Tottenham 3-2

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)