Jump to content

FA-kupa: Emberelőnyben fordított a Liverpool

2015. 02. 04. 22:55

A legjobb 16 közé jutás volt a tét a Bolton Wanderers – Liverpool mérkőzésen. A két együttes gól nélküli döntetlent játszott két héttel korábban az Anfielden, ezért került sor az újrajátszásra. Bár egészen a hajráig tartotta magát a Bolton, végül fordítani tudott a Liverpool, és továbblépett a következő körbe.

A Premier League első hat helyezettje közül négy már nincs versenyben az FA-kupában, sokszor borult a papírforma a legjobb 32 között. A vendégek igyekeztek elkerülni, hogy olyan sorsra jussanak, mint a Chelsea, a Manchester City, vagy a Tottenham, így Brendan Rodgers gyakorlatilag a legerősebb kezdőt küldte pályára. A hazaiaknál kimaradt az előző meccsen parádézó Bogdán Ádám, aki részleges bokaszalag-szakadást szenvedett edzésen.

A mérkőzés elején többet volt a Liverpoolnál a labda, időnként egész ígéretesen passzolgattak a vörösök támadói, Coutinho, Lallana és Sterling, azonban igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A 31. percben járt legközelebb a gólhoz a vendégcsapat, amikor is Sterling pörgetett a kapufára 12 méterről. Más említésre méltó esemény nem nagyon történt az első félidőben, így 0-0-lal vonultak pihenőre a csapatok.

Az 58. percben némiképp váratlanul tizenegyeshez jutott a Bolton, miután Skrtel buktatta Clough-ot a tizenhatoson belül. A veterán Eidur Gudjohnsen állt oda a büntetőhöz, és a jobbra vetődő Mignolet mellett higgadtan lőtt a kapu közepébe.

A 66. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak: Neil Danns csúszott rá Joe Allen lábára, és kapta meg második sárgalapját Roger East játékvezetőtől.

Azonban hiába az emberelőny, és hiába Sturridge, Henderson és Borini beállítása, a Bolton remekül állta a sarat. Mintha csak el lettek volna átkozva a liverpooliak: a 75. percben Henderson lövését csúsztatta a kapufára Wheater, nyolc perccel később pedig Andy Lonergan tolta Can bombáját a keresztlécre.

A 86. percben végül megtört a jég: Emre Can löbbölt gyönyörűen a boltoni védők mögé belépő Raheem Sterlinghez, aki hat méterről Lonergan lábai között lőtt a hálóba.

Öt perccel később Philipe Coutinho eldöntötte a továbbjutást. A kapujából kint álló Andy Lonergan fölött pörgetett a hazaiak hálójába, lövése még a keresztlécet is csípte.

2-1-es vendéggyőzelemmel ért véget a mérkőzés, a liverpooliak készülhetnek a hétvégi, városi rangadóra az Everton ellen, míg a Bolton Derby-ba látogat majd.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: liverpoolfc.com)