Jump to content

Topligák: Szombati foci mustra

2015. 01. 31. 09:11

Január utolsó napján sem fognak unatkozni a labdarúgás szerelmesei. Angliában (kis túlzással) a bajnoki cím is eldőlhet, Németországban a Dortmund a Leverkusenhez látogat, és megnézhetjük, mire megy a Real Madrid Cristiano Ronaldo nélkül a Real Sociedad ellen.

A Premier League 23. fordulójának slágermérkőzése a Chelsea – Manchester City találkozó. A londoni kékek jelenleg vezetik a PL-t, ha ezt a találkozót is behúzzák, akkor 8 ponttal megléphetnek a manchesteri csapattól. José Mourinho dolgát nehezíti, hogy az FA 3 mérkőzésre eltiltotta Diego Costát, így a brazil-spanyol nem állhat rendelkezésre. A két csapat őszi, manchesteri mérkőzésén 1-1-re végzett, akkor Schürrle szerzett vezetést Chelseanek, amire Lampard válaszolt. Kérdés, hogy a volt legendás 8-ast miként fogadja a Stamford Bridge közönsége. A nap másik érdekes találkozója a West Ham vendégjátéka a Liverpoolnál. Míg a Manchester United tovább erősítheti a BL pozícióját, ehhez a Leicestert kell legyőznie.

A Bundesliga egy hónapos pihenő után folytatódik. Tegnapi Bayern fiaskó után ma is számos érdekes találkozót rendeznek. Ezekből kiemelkedik, ha helyezéseket tekintve nem is, de nevében mindenképp jól csengő Leverkusen – Dortmund. A Gyógyszergyáriak első számú célja a Bajnokok Ligája hely megszerzése, míg a Dortmund jelenleg kieső helyen tanyázik, de akár ők is odaérhetnek még a BL helyre. 12 pontra vannak Klopp fiai a 4. helytől, és bár a Chelseanél azt mondtuk, hogy 8 pont szinte behozhatatlan előny lenne, a Bundesligában olyan körbeverések vannak, ha a Dortmund kifog egy hatalmas győzelmi sorozatot, akkor meglehet a 4. hely is nekik. A fordulóban valószínűleg nem szenvedünk gólínségben, a Schalke – Hannover, valamint a Stuttgart – Mönchengladbach is eseménydús találkozónak ígérkezik.

Délebbre vándorolván, a Primera Division első szombati meccse a Real Madrid – Real Sociedad. Habár a baszk csapat az utóbbi időben inkább a Barcelonát szorongatta meg több alkalommal is, az őszi fordulóban, az odavágón, a királyiakat is elkapta, 4-2-re nyertek Veláék. A Realnál hiányzik majd Cristiano Ronaldo, akit két meccsről meszeltek el, így az utóbbi öt Real meccsen betalál Gareth Bale-re ismét nagy szerep hárul.Szombaton lép pályára az Atletico Madrid is, ők az Eibarhoz látogatnak.

Olaszországban a Roma az Empolit fogadja, a 3 bajnoki óta nyeretlen Farkasok a 16. ellen indulhatnak a Juventus után. Míg a másik találkozón a Genoa a Fiorentinát fogadja.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: hirma)