Jump to content

PL: Góllal tért vissza Sturridge

2015. 01. 31. 20:25

A BL indulást jelentő helyek egyikének megszerzésére ácsingózó liverpooliak a tabellán épp előttük álló West Ham Unitedet fogadták szombat délután. Brendan Rodgers fiai bosszút álltak az őszi vereségért, Raheem Sterling és a sérülésből visszatérő Daniel Sturridge góljaival 2-0-ra legyőzték Sam Allardycékat.

Nem búslakodhatott sokat a Liverpool a hétközi, Chelsea elleni vereség után, mivel egy fontos rangadó várt rá az idén meglepően jól teljesítő londoniak ellen. Bizakodásra adhatott okot a hazaiaknál Daniel Sturridge visszatérése, aki most először volt a vörösök keretében augusztus óta. Ugyancsak jó hír, hogy a kedden sérülés miatt lecserélt Mamadou Sakho is vállalni tudta a játékot, így Rodgersnek nem kellett megbontania az egyre jobban összeszokó Can – Skrtel – Sakho triót.

Az első játékrész nem túl sok izgalmat hozott, a küzdelem dominált, minimális vendég labdabirtoklási fölénnyel. A második félidő elején aztán egy remek Sterling – Coutinho összjátékot követően az angol törhetett egyedül a kapura, és lőtt higgadtan Adrián kapujába.

A 80. percben végül a csereként beálló Daniel Sturridge döntötte el a meccset, aki Coutinho remek passzát követően éles szögből bombázott a West Ham hálójába. Az angol válogatott támadó negyedik Premier League fellépésén a második gólját szerezte az idén, míg Balotelli 12 mérkőzésen egyszer sem tudott betalálni.

Győzelmével a Liverpool megelőzte a West Ham United, fellépett a hetedik helyre, és már csak négy pontra van a hőn áhított negyedik pozíciótól. Sam Allardycék visszacsúsztak a nyolcadik helyre, de Darren Fletcher küszöbön álló leigazolása bizakodásra adhat okot az Upton Park környékén.


Premier League, 23. forduló:


Hull City – Newcastle Utd 0:3

Crystal Palace – Everton 0:1

Liverpool – West Ham 2:0

Manchester United – Leicester City 3:1

Stoke City – QPR 3:1

Sunderland – Burnley 2:0

West Brom – Tottenham 0:3

Chelsea – Manchester City 1:1


(la)

(forrás sportrajongo.hu / fotó: footybunker.com)