Jump to content

Real Madrid: a riválistól érkezhet védő

2015. 01. 26. 10:31

A spanyol Marca szerint a Real Madrid mindenképpen szeretné megszerezni a fél Európa által körüludvarolt Aymeric Laporte-t. A fiatal francia védőben Pepe utódját látják a madridi vezetők, a gond csupán az, hogy Laporte élő szerződéssel rendelkezik, kivásárlási ára pedig nagyon magas.

Védőt szeretne venni a Real Madrid, lehetőleg még a januári átigazolási időszakban. A BL-címvédőnél már ki is nézték a potenciális játékost, ő pedig nem más mint az Athletic Bilbao 20 éves francia védőtehetsége, Aymeric Laporte. A játékosért szinte mindegyik európai sztárcsapat bejelentkezett már és a bilbaoi klub sem zárkózik el az eladásától, persze csak abban az esetben, ha a vevők közül valamelyik hajlandó kifizetni a szerződésben foglalt 42 millió eurós "lelépési" díjat. Josu Urrutia elnök tisztában van azzal, hogy ritka kincs van a tulajdonában, meg is kéri érte az árát.

A Real Madrid esélyeit növeli, hogy a Bilbao kinézte magának Asier Illarramendit, aki mostanság nem kap elég játéklehetőséget Carlo Ancelottitól. A baszk játékost ugynakkor a madridiak nem feltétlenül szeretnék eladni, ám lehet, hogy Laporte játékjogáért cserébe megenyhülnének ezzel kapcsolatban. A franciát a madridi vezetők Pepe majdani pótlására nézték ki maguknak és szeretnének időben lépni, nehogy egy rivális elorozza előlük. A fiatal védő érkezését Carlo Ancelotti is szívesen látná, az olasz szakember fejében talán már össze is állt a Varane, Laporte belső védőpáros, amely évekre megoldaná az esetleges madridi védőproblémákat.
(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: