Jump to content

FA-kupa: Elvéreztek a nagyok

2015. 01. 25. 02:10

Az FA-kupában a legjobb 16 közé jutás volt a tét a szombati játéknapon. Tíz Premier League csapat lépett pályára, ám csupán három tudta kiharcolni a továbbjutást, kettő újrajátszásra készülhet, míg öten búcsúztak a kupától.

Óriási meglepetésre a Premier League első három helyezettje már a legjobb 32 között búcsúzni kényszerült az FA-kupa küzdelmeitől. A Chelsea hiába vezetett 2-0-ra már az első félidőben, a Bradford City fordítani tudott, és 4-2-es győzelmével a harmadosztályú csapat jutott a legjobb 16 közé.

A Manchester City is lemondhat a triplázásról: Manuel Pellegrini együttesét a másodosztályú Middlesbrough búcsúztatta, sima 2-0-s győzelmet aratva a City of Manchester stadionban.

A Premier League harmadik helyén álló Southamptont a Crystal Palace ejtette ki. Alan Pardew együttese, amely eddig háromból három meccset nyert meg az új menedzserrel, 3-2-re verte Ronald Koemanékat.

A Tottenham Hotspurt a szintén első osztályú Leicester City búcsúztatta. Hiába szereztek vezetést a hazaiak a 18. percben, Nigel Pearson együttese a hajrában megfordította az állást, és továbbjutott.

A Liverpool sem tudta legyőzni a másodosztályú Boltont, melynek hálóját Bogdán Ádám őrizte, aki rengeteg dicséretet zsebelt be a szombati teljesítményét követően. A 0-0-s végeredmény azt jelenti, hogy a két csapat újrajátszásra kényszerül.

FA-kupa, szombati eredmények:

Blackburn Rovers – Swansea City 3:1

Birmingham City – West Brom 1:2

Cardiff City – Reading 1:2

Chelsea – Bradford City 2:4

Derby County – Chesterfield 2:0

Manchester City – Middlesbrough 0:2

Preston North End – Sheffield United 1:1

Southampton – Crystal Palace 2:3

Sunderland – Fulham 0:0

Tottenham Hotspur – Leicester City 1:2

Liverpool – Bolton Wanderers 0:0


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: actionimages.com)