Jump to content

FA-kupa: ismétlésre kötelezték a MU-t

2015. 01. 24. 10:30

Az FA-kupa 4. fordulójában a negyedik ligás Cambridge hősies játékkal 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Manchester Uniteddel, amellyel nemcsak sportszakmai, hanem pénzügyi szempontból is óriási sikert ért el.

A mérkőzés lefújását követő képsorok nagyon beszédesek voltak: a sáros, eső áztatta pályán a hazai játékosok úgy ünnepelték az újrajátszást, mintha megnyerték volna az FA-kupát. A vendég Vörös Ördögök szempontjából ez a mérkőzés nem volt több, mint óriási blama, éppen ezért kell foglalkoznunk a negyedik ligás kiscsapattal, amelynek edzője szó szerint "agysokkolónak" nevezte a lehetőséget, hogy az Old Traffordon léphetnek majd pályára.

„Nem hiszem, hogy a klubelnök boldog lett volna, ha betalálunk, és már most továbbjutunk” – mosolygott Richard Money, a Cambridge menedzsere a mérkőzés után. Pénzügyi szempontból álomszerű ez az eredmény a klubnak. Kőkeményen dolgoztunk, természetesen nagyon büszke vagyok minden játékosomra. Megyünk az Old Traffordra, és megpróbáljuk kiélvezni a meccs minden percét. Az első félidőben veszélyesen játszottunk, a két szélsőnk nagyon jó volt, a pontrúgásaink is bejöttek, gólt szerezhettünk volna. A második félidőben aztán kibírtuk a rohamot, ez bizonyítja, hogy mennyire szervezett volt a védelmünk. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kapusunk és a védőnégyes. Láthatják az embereken, mit jelent ez az eredmény nekik. Megyünk a családjainkkal egy szállodába, ahol fogadást rendeznek, lecsúszik egy-két ital. Nagyszerű este lesz”.

Az 1912-ben alapított negyedik ligás klub 1.5-1.7 millió fontnyi bevételre tehet szert az újrajátszással, miközben éves bevétele általában 1.6 millió font. A cambridge-iek 250 ezer fontot gyűjtöttek be csak a pénteki mérkőzésből, a visszavágónpedig valószínű az Old Traffordon a csaknem telt ház és biztos a televíziós közvetítés.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu/thetimes.co.uk; fotó: sportrajongo.hu/htafc.com)