Jump to content

Az angol kapitány Mascheranónak adta volna az Aranylabdát

2015. 01. 13. 11:30

Mint ismeretes tegnap Zürichben kiosztották a 2014-es Aranylabdát amit Cristiano Ronaldo vehetett át. A Real Madrid portugál válogatott sztárja pályafutása során harmadszorra nyerte el a sportág legrangosabb egyéni elismerését. A szavazók közül azonban nem mindenki őt látta az előző idény legjobbjának, a szövetségi kapitányok közül Dárdai Pál és Roy Hodgson is másnak adta volna a díjat, igaz az angol kapitány választása több, mint meglepő.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya Dárdai Pál a Bayern München német válogatott kapusának, a posztját megreformáló világbajnoknak, Manuel Neuernek adta volna az Aranylabdát.

Dárdai kollégája, az angol válogatott szövetségi kapitánya Roy Hodgson sem Cristiano Ronaldóra voksolt, ám az ő választottja merőben meglepő, ugyanis szerinte Javier Mascherano érdemelte volna ki a díjat. A szakember - aki amúgy a Liverpool trénereként egykoron edzője volt az argentinnak - választása meglepő bár, ugyanakkor Mascherano valóban kiemelkedő teljesítményt nyújtott klubcsapatában a Barcelonában, valamint elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy az argentin válogatott döntőt játszott a nyári világbajnokságon. A 30 éves futballista játéka ugyanakkor kevésbé csillogó, mint CR7-é vagy Messié, jóllehet legalább annyira fontos láncszeme a csapatának. Mindezek ellenére azonban nem kelhetett versenyre Ronaldóval, de még Messivel és Manuel Neuerrel sem, ám egykori menedzsere mégis elismerte a teljesítményét.

Ami az angol válogatott csapatkapitányát, Wayne Rooney-t illeti, ő természetesen egykori csapattársára és jó barátjára Cristiano Ronaldóra szavazott.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:thefa.com)