Jump to content

Skót labdarúgás: Megmenekül-e a Rangers?

2015. 01. 12. 13:05

Elutasították Robert Sarver újabb ajánlatát a Rangers tulajdonosai. Sarver, aki a Phoenix Suns NBA csapatának tulajdonosa is, 20 millió £-t ajánlott a klub 51%-os tulajdonjogaiért. A válságban lévő klub tulajdonosai azonban elutasították az ajánlatot.

A Rangers 3 évvel ezelőtt jelentett csődöt, melynek során a klubot azonnal a League Two (negyedosztály), azaz a legalacsonyabb ligába sorolták vissza, a skót Premier League klubok egyöntetű döntésével. Habár a csapat a League Two-t és a League One-t is elsőre vette, majd most a Championshipben a második, osztályozós helyen vannak, most újra csőd közelbe került a klub. Az Ibrox Stadion közönsége, akik kiállnak a csapat mellett a legnehezebb időben is, most újra aggódnak, hogy visszasorolnak a kezdeti állapothoz.

Robert Sarver feltűnésével úgy tűnt fellégezhetnek a hívek. Az amerikai üzletember a Phoenix Suns tulaja, úgy gondolta, hogy segít az anyagi gondokkal küzdő skót klubbon. Az első ajánlata 16 penny volt részvényenként. Összesen 100 millió részvényt akart megvásárolni, ám ezt elutasították. A második ajánlat 20 penny volt, ám a részvényesek ezt is elutasították. Pontosabban döntésképtelenek voltak, hiszen legalább 75%-nak bele kell egyeznie. Közben a klub újabb hitelt vett fel, több mint 6 millió £-ot, mellyel állítólagosan hónap végéig kihúzzák. Vajon megmenekül a rekordbajnok? Vagy szemünk láttára ér véget az egyik legősibb klub?