Jump to content

MU:Miért került ki Falcao a keretéből?

2015. 01. 12. 12:05

Louis van Gaal azt mondta, taktikai okok vezérelték, mikor kihagyta a Tigrist a csapat Southampton elleni keretéből. Tény, a játékos nem váltotta be eddig a hozzá fűzött reményeket, de egy szerzett gól nélküli vereség után kijelenthető, hogy könnyelmű dolog egy egészséges Falcaot nem nevezni.

Falcao, aki a nyáron csatlakozott a Manchester United keretéhez a nyár végéig kölcsönbe, majd ezután opciós joga van a Vörös Ördögöknek szerződtetni, eddig 3 találatot szerzett a Premier Leagueben. A termelés mellé hozzávesszük, hogy a heti keresete 265.000 £, akkor megállapítható, hogy nem kötött jó üzletet a United. A Southampton elleni hazai vereséget követően természetesen van Gaalt találták meg az újságírók, hogy az egészséges kolumbiait miért ültette a kispadra.

„A kiválasztásnál figyelembe kell venni a szükségleteidet. Sok visszatérő játékosunk volt, Falcao pedig az elmúlt 5 mérkőzésen zsinórban kezdő volt.” Van Gaal szerint Falcao nem fért bele a Southampton elleni taktikai elképzelésébe. A mérkőzésről pedig azt mondja: „Sokkal jobban játszottunk, mint a Southampton. Szerencsések voltak, a semmiből rúgták a gólt. Az egy pontért jöttek, győzelemmel mentek haza. Ez elszomorító.” Van Gaal csalódottságát fokozta, hogy az újságírók párhuzamba állították David Moyes-szal. A MU volt menedzsere 21 forduló után ugyanannyi pontot szerzett a csapattal, mint most a holland. Van Gaal szerint az újságírók csak erre a pillanatra vártak, hogy a fejéhez vághassák.

A United a 4. helyen áll a Premier Leagueben, 2 egységgel lemaradva az ebben a fordulóban ellenük győzedelmeskedő Southampton előtt.

(PL)

(forrás: bbc.com, kép:bbc.com )