Jump to content

Aranylabda 2014: Ki érdemelné meg legjobban a díjat?

2015. 01. 12. 14:30

Pár óra múlva kiderül, hogy ki nyeri a 2014-es Aranylabdát. Végignézzük, hogy a három megmaradt jelölt mellett, illetve ellen mi szól.

Cristiano Ronaldo:
Pro: 43 találkozón, amin pályára lépett 52 találatot jegyzett. A spanyol bajnokságban 62 percenként találta a hálóba. Sokan önzőnek találják, ennek ellenére a 43 mérkőzésen 17 gólpasszt is kiosztott. Ronaldo egyik legjobb évének tartják a legutóbbit. A most futó 14/15-ös szezonban 26 találatot jegyez 17 meccsen. 2014-ben Bajnokok Ligája győzelemig vezette a Real Madridot, megnyerte a Klubvilágbajnokságot, valamint a Spanyol Kupát is elhódították a Barcelona ellen.
Kontra: A Világbajnokságon nem nyújtott kimagaslót, Portugália már a csoportkör után búcsút intett a brazil tornának. Világbajnokság évében pedig illik egy vb-n sikeres játékosnak adni a trófeát.

Lionel Messi:
Pro: 49 gólt szerzett 53 találkozón, amin pályára lépett 2014-ben. Emellett kiosztott 17 gólpasszt is. Megdöntötte a spanyol bajnokság mindenkori gólrekordját. A Világbajnokságon a döntőig vezette Argentínát, ahol csak hosszabbításban kaptak ki a németektől.
Kontra: Nem nyert csapataival semmilyen címet. Már az is hatalmas felháborodást váltott ki, hogy őt választották a VB legjobb játékosának, hiszen a kulcsfontosságú mérkőzéseken nem tudott pluszt hozzátenni a csapata játékához. Az utóbbi időben inkább problémái miatt kerül előtérbe, mintsem játéka miatt.

Manuel Neuer:
Pro: Világbajnokságot nyert a német válogatottal, Bundesligát és Német Kupát nyert a Bayern Münchennel. A világ legjobb kapusának választották 2014-ben és a Világbajnokságon is a legjobb hálóőr ő volt. Találkozóinak több mint felét kapott gól nélkül hozta le. Több alkalommal inkább söprögetőt játszik, mintsem a kapust.
Kontra: Lev Jasin kivételével sosem kapta kapus a címet. A kapusok ilyen szempontból sokkal kevésbé vannak rivaldafényben. Sokan állítják Neuer teljesítményét nagyban befolyásolja, hogy egy borzasztóan erős csapat van előtte.

Mindenesetre olyan döntést nem lehet hozni, ami mindenkinek megfelel. 18:30kor kiderül a díjazott, utána indulhat a vita, ki érdemelte volna jobban meg.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: fifa.com)