Jump to content

MU: LVG dobná Rooney-t

2015. 01. 06. 13:28

Az angol Premier League-ben szereplő Manchester United holland menedzsere Louis van Gaal a Goal.com magazinnak adott interjújában kijelentette, hogy szívfájdalom nélkül feláldozná akár sztárjátékosait is, ha a csapat érdeke megkívánná. Példaként a csapatkapitány Wayne Rooney-t említette, akit gondolkodás nélkül a padra ültetne, amennyiben a posztján bárki jobban teljesítene nála.

Louis van Gaal gondolkodásmódját valószínűleg már kiismerték az MU játékosai, ugyanis Wayne Rooney-nak esze ágában sincsen kiengedni, menedzsere folyamatosan számít a játékára, állandó kezdőként 17-szer lépett pályára a Vörös Ördögöknél.

"Nekem az a dolgom, hogy megtaláljam az egyensúlyt a csapatomon belül. Szeretném ha még jobban játszanánk, ha még jobban teljesítenénk, és ha látványosabb lenne a játékunk. A csatároknál kulcsfontosságú, hogy mindig top formában legyenek, hiszen gólt, gólokat várunk tőlük. Nem biztos, hogy Rooney mindig a jelenlegi posztján fog játszani, ez a csatárok pillanatnyi formájától is függ" - beszélt csapatkapitányáról, a mostanság a csatárok mögött irányítóként, támadó középpályásként játszó Rooneyról a holland szakember.

"Ő egy kiváló csatár, de több más poszton is bevethető. Én bevallom őszintén, az ilyen játékosokat szeretem, akik több poszton is megállják a helyüket. Ha játékost kell vásárolnom, akkor is inkább ezeket a fajta futballistákat keresem, sem mint a specialistákat."

A 63 esztendős szakember elárulta azt is az interjú során, hogy elsődleges célja a csapat fiatalítása, éppen ezért a jövőben több fiatal játékost szeretne az első csapatban látni.

"Szeretek fiatalokkal dolgozni, mert ők engem is fiatalon tartanak. Velük lendületesebb lesz a csapat is. Most még az elején járunk a csapatépítésnek, de éppen ettől izgalmas ez az időszak" - beszélt a közeljövőről van Gaal.

A Manchester United jelenleg a 8 gólos Rooney vezetésével a bajnoki tabella 3. helyé áll. A soron következő bajnokin hazai pályán az idény meglepetéscsapatával, a Southamptonnal játszik és ez az összecsapás létfontosságú lesz, hiszen a Szentek túl azon, hogy csak egy ponttal vannak lemaradva Rooneyéktól szintén a BL-t érő első négy hely valamelyikére hajtanak.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:manutdfanatics.hu)