Jump to content

Liverpool: őket viheti Rodgers januárban

2015. 01. 06. 13:54

Négy játékos is célkeresztjében van Brendan Rodgersnek, a Liverpool északír menedzserének. Angol sajtóhírek szerint a Vörösök szakvezetője minden követ meg fog mozgatni azért, hogy a Petr Czech, Nicolas N'Koulou, Andre-Pierre Gignac, Morgan Schneiderlin négyesből valakit, vagy inkább mindenkit megszerezzen.

A tavalyi idényben éppen, hogy csak lemaradt a Liverpool a PL bajnoki címéről így sokan esélyesként kezelték Brendan Rodgers csapatát az idei bajnoki szezonnal kapcsolatban. Azzal azonban senki, még talán maga a menedzser sem számított, hogy Luiz Suárez távozását ennyire megérzi majd a csapat. A Liverpool jelenleg a Premier League nyolcadik helyén tanyázik, hét ponttal lemaradva a Bajnokok Ligáját érő 4. helytől. A csapat megerősítésre szorul már a helyezés és a mutatott játék miatt is, arról nem is beszélve, hogy a nyáron a vezér, Steven Gerrard is búcsúzik, tehát az ő pótlásáról sem szabad elfeledkezni. Brendan Rodgers éppen ezért bőszen jegyzeteli a potenciális igazolások nevét a noteszába és a hírek szerint közülük négyet már most januárban szeretne az Anfield Roadra csábítani.
Sokak szerint Rodgers a védelmet kell, hogy megerősítse, talán éppen ezért is tartják úgy, hogy Nicolas N'Koulou az északír szakember első számú kiszemeltje. A kameruni játékos mindössze 24 éves de már 51-szeres válogatottnak vallhatja magát. A Marseille játékosaként három év alatt 100 bajnokit játszott a francia élvonalban, ráadásul az ára is jutányos egy PL-csapat lehetőségeit ismerve, hiszen "mindössze" 6 millió fontért vihető.
A Liverpoolnál idén a gyenge védelem vérszegény támadójátékkal párosul, ennek pedig természetesen a gólképtelen csatárok a felelősei. Rodgers a nyáron leigazolta Rickie Lambertet, Mario Balotellit és Lazar Markovicsot, ám a három csatár összesen egy bajnoki gólt jegyez. Nem csoda ha Rodgers csatár után kutat és állítólag a francia bajnokságban rá is akadt az első számú kedvencére Andre-Pierre Gignacra. A 29 éves támadó igen gólerősnek tűnik, az utóbbi hét esztendőben csupán egyszer nem rúgott legalább bajnoki gólt, ez pedig elég jó ajánlólevélnek tűnik, ahogy az idei eddigi 12 találata is. Gignac szerződése ráadásul nyáron lejár, tehát januárban ő is jutányos áron elhozható Marseille-ből.
A középpályára Rodgers egy másik franciát, Morgan Schneiderlint nézte ki magának, ám vele kapcsolatban már egy picit nehezebb az ügy, ugyanis a Vörösöknek az Arsenallal kell érte megküzdeniük, ráadásul egy rivális PL-csapatot a Southamptont erősíti jelenleg. A Pool-Southampton kapcsolat azonban erősnek tűnik mostanság, hiszen a nyáron többen is érkeztek a Szentektől, igaz ennek nem biztos, hogy a liverpooli szurkolók annyira örülnek immáron. Mindenesetre Schneiderlin kétség kívül erősítést jelentene, viszont az ára is borsos, a Transfermarkt.com oldal 20 millió euróra becsüli.
Végül pedig nézzük Brendan Rodgers negyedik kiszemeltjét aki nem más, mint a Chelsea-nél parkolópályára tett 32 éves kapus, Petr Czech. A gond vele kapcsolatban, hogy úgy hírlik José Mourinho áldását adta arra, hogy a hálóőr az AS Romához igazoljon, persze bolond lett volna bármelyik riválisát feleslegesen megerősíteni. Persze ez még mind nem 100%, Czech akár még az Anfield Roadon is kiköthet, Rodgersnek amúgy mindez 7 millió fontjába kerülne.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)