Jump to content

Gerrard Amerikában folytatja

2015. 01. 03. 13:23

Steven Gerrard, a Liverpoolt a nyáron 17 év után elhagyó klasszis megerősítette, hogy szerződésének lejártával Amerika felé veszi az irányt.

A Vörösök legendája távozásának bejelentését követően nem sok helyet hagyott a találgatásoknak: a klub hivatalos csatornája által készített interjúban elmondta, hogy a Premier League befejezését követően az Egyesült Államokba szerződik.

"A döntésem teljesen egészében azon szándékomon alapult, hogy valami teljesen mást csináljak a nyártól, mint karrierem eddigi szakaszában, és hogy úgy fejezhessem majd be a pályafutásomat, hogy ne érezzem azt, hogy megbántam valamit."

A jól értesült amerikai lapok szerint a Los Angeles Galaxy már megkereste Gerrardot, és kétéves szerződést ajánlott neki. Landon Donovan visszavonulásával a kaliforniak keretében felszabadult a "kijelölt játékos" pozíciója, akinek a fizetése nincs kötve az MLS által megszabott felső limithez, ezen túlmenően pedig szükségük van egy "arcra", egy klasszisra, akihez a klubot tudják kötni az emberek, nemcsak Amerikában, de Európában is. A Thierry Henryt idén elveszítő New York Red Bull is megkereste Gerrardot, ahol az őt korábban a Liverpoolnál edző Gerard Houllier személye lehet vonzó a 114-szeres angol válogatott számára.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/l'Équipe twitter; fotó:sportrajongo.hu/telegraph.co.uk)