Jump to content

Liverpool: Gerrard a klub érdekeit tartotta szem előtt

2015. 01. 02. 10:48

Steven Gerrard bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a Liverpoolt, azt a csapatot melyet 1987 óta erősít. Évekkel, sőt még hónapokkal ezelőtt is sokan elképzelhetetlennek tartották, hogy ez a bejelentés napvilágot lásson. Gerrard azonban imádott klubja érdekében meghozta élete legnehezebb döntését és közleményben tudatta, hogy páratlan pályafutását a tengerentúli bajnokságban fogja lezárni.

Steven Gerrard eddig összesen 695 mérkőzést játszott a Liverpoolban, ezeken összesen 180 gólt szerzett. Gyerekként, 1987-ben kezdte pályafutását a Mersey-parti alakulatban, ahol 2003 óta viseli a csapatkapitányi karszalagot. A Premier League sokak szerint valaha volt legjobb középpályása a bajnoki címen kívül mindent megnyert csapatával, valószínűleg soha senki nem feledi a 2005-ben megnyert Bajnokok Ligáját, de emlékezetes szezon volt a 2001-es is, amikor liverpooli társaival öt trófeát nyert egy idényen belül.
"Ez életem legnehezebb döntése, de egy jó ügy miatt hoztam meg a családommal együtt - olvasható a klubikon közleményében. - Azért most jelentem be a távozásom, mert ezzel is szeretném megkönnyíteni Brendan Rodgers és a vezetőség dolgát, nem szeretném ha a jövőmmel kapcsolatos találgatások hátráltatnák a csapatot. Mondanom sem kell, hogy a Liverpool óriási szerepet töltött be az életemben, éppen ezért a búcsú borzasztóan nehéz, de úgy gondolom, hogy ez mindenki számára a legjobb megoldás. A játékot folytatom, de hogy hol, azt még nem tudom megmondani. Egy biztos, egy olyan csapatban folytatom, amellyel nem kell ellenfélként visszatérnem, arra sosem lennék képes. Szeretnék valami teljesen mást kipróbálni és szeretném úgy befejezni a pályafutásomat, hogy nincs bennem hiányérzet. Brendannak és a vezetőségnek hatalmas köszönettel tartozom, hiszen végig támogattak a döntésem meghozatalában. Szeretném megköszönni a csapattársaimnak is és a klub alkalmazottjainak az éveken át tartó segítségüket, támogatásukat, remélem az idény végéig kitartanak mellettem. Nagyon remélem, hogy egyszer visszatérhetek még ide és segítségére lehetek ennek a klubnak. Egy biztos, az idény végéig minden erőmmel azon leszek, hogy minél több győzelemhez hozzá tudjam segíteni a Liverpoolt. Végül pedig szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik a legnagyobbá tették ezt a klubot, ők pedig a szurkolók: megtiszteltetés volt Titeket képviselni játékosként és kapitányként. Minden pillanatát élveztem és remélem a lehető legjobb eredménnyel zárjuk az idényt" - olvasható a klublegenda közleményében.
December elején Brendan Rodgers vezetőedző még azt mondta, új szerződést kínálnak a csapatkapitánynak, ám a szakember azt sem felejtette el hozzáfűzni, hogy hogy mivel a futballista már 34 éves, valószínűleg nem fog olyan sok lehetőséget kapni a jövőben, mint eddig. Gerrard a válogatottságot ugyan a 2014-es brazíliai világbajnokság után lemondta, októberben jelezte, hogy még nem áll szándékában visszavonulni. A legfrissebb hírek szerint Steve G a tengerentúli MLS-bajnokságban folytathatja karrierjét ahol a New York Red Bulls, a New York City FC és a Los Angeles Galaxy verseng az aláírásáért.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:liverpoolecho.co.uk)