Jump to content

PL: sorozatban harmadszor ikszelt idegenben a MU

2015. 01. 01. 17:26

A Manchester United a Stoke City otthonában lépett pályára az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság csütörtöki játéknapján, és a mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

A Stoke City–Manchester United bajnoki előtt mindkét mester csakis a győzelmet tartotta elfogadhatónak. „Tudjuk már, hogyan kell játszani a topcsapatok ellen” – dörögte a mérkőzés előtt hazaiak mestere, egyben MU-s legenda, Mark Hughes, és bizony nem a levegőbe beszélt az egykori remek támadó, mert az első 25 percben lefutballozta csapata a pályáról azt az MU-t, amely az elmúlt két idegenbeli mérkőzésén döntetlent ért el.

Peter Crouch fejese után Ryan Shawcross közelről mattolta David de Geát rögtön a 2. percben (1–0), majd egy másik volt MU-s, Mame Diouf szerezhetett volna gólt Jonny Evans kabarészerű védekezése után, de kihagyta ordító ziccerét. Ám elég volt egyetlen védelmi megingás, és szokása szerint egy rögzített helyzet után nem figyelt eléggé a Stoke, Michael Carricket és Falcaót összesen hatan állták körül, ám hiába. 1–1.

A szünet után hatalmas iramban folytatódott a mérkőzés, de helyzetek nélkül. Louis van Gaal beküldte Adnan Januzajt és Ander Herrerát, s egy csapásra felélénkült a találkozó, de nem úgy, ahogyan a holland várta. Igaz, Robin van Persie is majdnem betalált, de a másik kapunál adódtak a nagyobb lehetőségek: Crouch fejesét a kapufa hárította, Chris Smalling meg éppen csak blokkolta a kapu előterében Diouf lövését és Crouch fejesét – utóbbit azonban kézzel...A hajrá is mozgalmas volt, de helyzeteket már nem hozott – egyik csapat sem érdemelt vereséget, és egyik sem lehet elégedetlen az egy ponttal. Igaz, elégedett sem, de legalább nem kezdték vereséggel az új esztendőt.

Az elmúlt hetekben hazai pályán kiváló formát mutató Manchester drukkerei így hiába kezdhettek álmodozni az élen álló Chelsea-Manchester City duó befogásáról, ahhoz, hogy ez megtörténjen, ehhez hasonló pontvesztések a jövőben nem fognak beleférni.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; forrás: sportrajongo.hu/bleacherreport.com)