Jump to content

Így lett B-kategóriás csatár Fernando Torresből

2014. 12. 28. 14:27

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Fernando Torrest végleg megvásárolta az AC Milan együttese. Az ügylet persze csak a januári átigazolási szezonban realizálódik, ám ez már csak formaság. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az olaszok nem tartanak igényt Torres szolgálataira, ám így, hogy már az ő játékosuk egyszerűbb lesz el-, vagy kölcsönadni. Fernando Torrest alig három éve a világklasszisok között jegyezték, nagy kérdés, hogy látjuk-e még őt valaha igazi fényében csillogni.

Fernando Torres a hírek szerint Milánóból Madridba kerülhet, egykori nevelőegyesületéhez az Atléticóhoz. A spanyol csatár az újbóli váltástól azt reméli, hogy visszanyeri egykoron csodált formáját, aminek a liverpooli majd a londoni szerződését is köszönhette. Torrest azokban az években a világ legjobb csatárai között emlegették, nem véletlenül. Az egykoron a madridi közönség által csak "Kölyöknek" becézett klasszis ontotta a gólokat, Európa-bajnoki fináléban szerzett győztes gólt, tagja volt a világbajnoki címet nyerő spanyol válogatottnak is. Ekkor már a Liverpool együttesének oszlopos tagja volt, ám a Chelsea milliárdos tulajdonosa, Roman Abramovic 2011-ben akkor PL-rekordnak számító 50 millió fontért megvásárolta. Torres karrierjében ez a váltás jelentette a törést, amelyet azóta is "nyög" a játékos.

Fernando Torres londoni évei alatt 172 mérkőzésen 46 gólt szerzett, ám ebből a 46-ból mindössze 20 született bajnokin (110 PL-meccsen). Ha mindezt összehasonlítjuk a Liverpoolban mutatott 102/65-ös mutatójával, akkor nem csoda ha a londoni vezetőknek és a Stanford Bridge közönségének is komoly hiányérzete volt Torresszel kapcsolatban.

A spanyol csatárnak a londoni évek alatt csak felvillanásai voltak: mesterhármas a QPR ellen, a Barcelona elleni BL-elődöntőben egy létfontosságú gól, ám mindezek ellenére messze nem tudta valós formáját mutatni. A Chelseanél legjobb idényében 22 gólt szerzett, ám hét sorozatban, jóllehet ő szerezte a győztes gólt az Európa-liga döntőjében a Benfica ellen.
Az előző szezonban 11 gólig jutott, majd José Mourinho miután megelégelte Torres gyengélkedését, kölcsönadta őt az AC Milannak. A spanyolnak az olaszországi váltás sem jött be, 10 Serie A-mérkőzésén mindössze egy gólra futotta tőle.
Fernando Torres szinte biztos, hogy a Milan együttesét is elhagyja rövid időn belül, januárban a hírek szerint már az Atlético Madridot fogja erősíteni. A kérdés már csak az, hogy egykori sikereinek helyszínén vajon visszatér-e a jelenleg egy B-kategóriás csatár szintjén teljesítő Torres formája. A madridi szurkolók bizonyára reménykednek ebben és az ő segítségükkel talán van még remény arra, hogy kedvencük valóban régi fényében tündököljön.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:theguardian.com)