Jump to content

FIFA világranglista: 45. helyen zártuk az évet a FIFA-nál

2014. 12. 18. 10:30

Nem történtek hatalmas változások a FIFA legfrissebb decemberi világranglistáján. A világbajnok Németoszág továbbra is vezeti a listát, dobogósok Argentína és Kolumbia. Magyarország a 45. helyen zárta a 2014-es az évet.

A mai napon adta ki a FIFA legfrissebb ranglistáján, melyen a nemezetek rangsorolja. Mivel az elmúlt egy hónapban a válogatottak nem játszottak mérkőzéseket, így várható volt, hogy nagy mozgolódás nem lesz a mezőnyben. A top 20 pozíciója semmit nem változott. A világbajnok Németországot az ezüst érmes Argentína követi, míg Kolumbia a harmadik helyen tanyázik. Az első tízben még két dél-amerikai csapat található Brazília (6.) és Uruguay (10), valamint öt európai Belgium (4.), Hollandia (5.), Portugália (7.), Franciaország (7.) és Spanyolország (9.).

A magyar válogatott egy helyet visszacsúszott a novemberi helyezéséhez képest, a 45. helyen zárta az évet. Az EURO2016 selejtezős csoportellenfeleink közül Románia a 15., Görögország a 24., Észak-Írország a 48.,Finnország a 70. és Feröer-szigetek a 104.

(PL)

(forrás:sportrajongo.hu/ fifa.com, kép: fifa.com )