Jump to content

Mourinho nem beszél a quadruple-ról

2014. 12. 17. 10:01

A Premier League-ben listavezető Chelsea portugál menedzsere José Mourinho nem hajlandó beszélni a quadruple-ról (a négy legfontosabb klubserleg egy idényen belüli elhódítása). A szakember szerint a londoniak öltözőjében sem beszédtéma mindez, annak ellenére sem, hogy Drogbáék a Bajnokok Ligájában és a Ligakupában is versenyben vannak, az FA Kupa pedig csak januárban kezdődik számukra.

Talán csak babonából, mindenesetre José Mourinho nem hajlandó beszélni arról, hogy esélyesnek tartja-e csapatát arra, hogy idén elhódítsa a négy legfontosabb trófeát. A portugál szakembert meg lehet azért érteni, hiszen ahogy a sajtó elkezdte rebesgetni, hogy talán a Chelsea lehet az a csapat amely megismétli az Arsenal bravúrját és veretlenül nyeri a bajnokságot, rögtön kikaptak a kékek. Mourinho együttese három pont előnnyel vezet a tabellán a Manchester City előtt, a BL-ben simán jutott tovább a csoportkörből és majd a PSG-vel találkozik, míg kedden a Derby 3-1-es legyőzésével bejutott a Ligakupa elődöntőjébe. Drogbáék januártól még egy fronton versenyben lesznek, a Premier League-ben szereplő csapatok ugyanis ekkor csatlakoznak az FA-kupa mezőnyéhez ahol majd a Watford lesz az ellenfelük.
"Nem beszélünk róla. Megteszi helyettünk mindezt a média. Így volt a veretlenséggel is, az is csak az újságírók fantáziáját mozgatta meg, mi nem beszéltünk arról sem. Inkább megpróbálunk két lábbal a földön járni." - hűtötte le a kedélyeket Mourinho a legutóbbi sajtótájékoztató alkalmával.
A csapat motorjának számító Cesc Fabregas már bőbeszédűbb volt mesterénél. A spanyol válogatott támadó szerint csak rajtuk múlik, hogy meg tudják-e nyerni mind a négy sorozatot, szerinte a tehetségük a fegyelmük és a bátorságuk mindenesetre megvan hozzá.
A négy legfontosabb klubserleg egy idényen belüli elhódítására legutóbb 1967-ben volt példa, akkor a Celtic a bajnokság mellett a Skót Kupát és a Ligakupát, valamint a BEK-et is megnyerte. A triplázás sem sok klubnak sikerült, a Celticen kívül csak az Ajaxnak (1971/72), a PSV Eindhovennek (1987/88), a Manchester Unitednek (1989/99) az FC Barcelonának (2008/09), az Internek (2009/10) és legutóbb a Bayern Münchennek (2012/13). Csak érdekességként az Internek a tirplázás idején éppen José Mourinho volt a vezetőedzője...

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)