Jump to content

Hivatalos: Thierry Henry visszavonul

2014. 12. 16. 12:48

Már hosszú ideje terjengett a sajtóban annak híre, hogy Thierry Henry visszavonul a profi labdarúgástól. A hivatalos bejelentésre a Facebook-os oldalán kerített sort, melyben röviden beszélt az eddigi és az ez utáni karrierjéről is. A francia futballista igazi legenda és bizonyára sokan fogják hiányolni a pályáról.

A profi labdarúgás egy ikonikus alakja döntött ma úgy, hogy bejelenti hivatalosan is a visszavonulását és szögre akasztja a stoplisát. Klub és válogatott szinten mindent elért, amit csak lehetett: francia bajnok '97, francia Szuperkupa győztes '97, angol bajnok '02 '04, FA-kupa győztes '02 '03 '05, Community Shield (szuperkupa) győztes '02 '04, 2009-ben: La Liga 1.hely, spanyol Kupa Győztes , Bajnokok Ligája -Győztes, spanyol Szuperkupa Győztes, európai Szuperkupa Győztes, Klub világbajnokság Győztes, továbbá ’98-ban Európa-bajnok, ’00-ben meg Világbajnok. Számtalan egyéni rekord is kapcsolódik a nevéhez: Gólkirály volt 2002-ben, 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban. A 2004-ben és a 2005-ben az Európai aranycipőt is ő kapta. Ezen kívül több ízben választották a Liga legjobb játékosának, és az Aranylabda-szavazásokon is listás volt, bár magát az Aranylabdát sosem sikerült elhódítania. (A képen az Arsenal 125. évfordulóján állított Henry szobor látható.)

„20 év játék után úgy döntöttem visszavonulok a profi labdarúgástól. Hihetetlen, hogy mennyi élménnyel gazdagodtam ez idő alatt, amiért külön köszönet az AS Monaconak, a Juventusnak, az Arsenalnak, a Barcelonanak, a New York Red Bullsnak és természetesen a francia válogatottnak.”

„Itt az ideje váltani és örömmel jelenthetem ki, hogy visszatérek Londonba és csatlakozom a Sky Sports-hoz, mint szakkommentátor. Remélem, hogy a sok éves tapasztalatomat fel tudom majd használni az új munkámban. Találkozunk a másik oldalon!” – zárta monológját Facebook-os bejegyzésében a francia csatár.

(Forrás: Sportrajongó | Fotó: Indobolanews és Wikipédia) (NÁ)