Jump to content

BL: Agüero tartotta életben a City továbbjutási reményeit

2014. 11. 25. 22:55

Miután a CSZKA Moszkva a 93. percben pontot mentett a Roma ellen, a recept egyszerűvé vált a Citynek. Győzni kell a Bayern illetve a Roma ellen, és kiimádkozni, hogy közben az utolsó fordulóban az oroszok ne nyerjenek Münchenben.

A vendég csapat a biztos csoportelsőség tudatában lépett pályára. Így Götze, Müller valamint Schweinsteiger is csak a kispadon kapott helyet, míg Rode és Hojbjerg is kezdett. A mérkőzés tapogatózó játékkal kezdődött. A Manchester City a biztos középpályával próbált operálni, de annak tudatában hogy csak a győzelem az elfogadható. Az első helyzet a Bőrnadrágosok előtt alakult ki, ám Hart kapus védte Rode lövését az első 10 perc végén. A következő lehetőség Rafinha előtt alakult ki, de a kapura tartó lövésébe belevetődtek a City védői. A mérkőzést (akkor úgy tűnt) nagyban befolyásoló eseménysor viszont a 20. percben következett. Egy előre ívelt labdát Agüero tett maga elé, majd egy az egyben vihette Neuerre, ám hátulról érkezett Benatia, aki labdát nem, de az argentint eltalálta. Královec játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott és kiállította a marokkói védőt. A tizenegyest a sértett végezte el, és Neuer hiába találta el az irányt, Agüero góljával megszerezte a City a vezetést a 22. percben. Ekkor azt lehetett hinni, hogy sétagalopp lesz az angol csapatnak a mérkőzés. Ám ahelyett, hogy gyorsan pontot tettek volna a meccs végére és helyzeteket, gólokat értek volna el, inkább a stabil mezőnyjátékra fókuszáltak. A 39. percben, a még emberhátrányban is a labdát többet birtokló Bayern szabadrúgáshoz jutott a City 16-osának előteréből. A 33. születésnapját a mérkőzés napján ünneplő Xabi Alonso a sorfal mellett eltekerte a labdát és Hart helyére rúgta azt. Az angol hálóőr bemozdult a sorfal mögé, majd a mellette elcsorgó labdára már elvetődni se tudott. Így egyenlített a Bayern. Sőt, a félidő utolsó perceiben a vezetést is megszerezték a Bajorok. Boateng beadását követően Lewandowski fejelt két védő szorításában, bár lehet inkább a tarkójáról vágódott be a kapuba a labda. Így a Manchester City a második félidőre pokolian nehéz helyzetbe került.

A második félidőben sok minden nem változott. A hazaiak egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a vendégekkel. A Bayern szépen elpasszolgatott, tartogatta a labdát ám érződött, hogy túlságosan nagy motivációja nincs a németeknek. Ezt egészen a 85. percig tudták tartani, ám ekkor két hatalmas hiba is új dimenziókat nyitott ennek a csoportnak. A 85. percben Xabi Alonso adta el a labdát a félpályán, mellyel Agüero nyargalhatott el, és szépen el is helyezte a labdát a kapu bal oldalába. Ezzel a City továbbjutási esélyei újból pislákolni kezdtek. A 91. percben pedig Agüero kapott újabb ajándékot. Az addig remekül játszó Boateng bizonytalankodott utolsó emberként, elrúgott a labda felett, az argentin pedig köszönte szépen és harmadik gólját megszerezve eldöntötte a meccset. A City ezzel, ha nyögvenyelősen is, de legyőzte a mérkőzés nagy részében emberhátrányba játszó, motiválatlan Bayernt.

A recept ezek után egyszerű a ManCitynek. Nyerni a Farkasok otthonában, Rómában és kiszurkolni közben, hogy a München hazai pályán vegye komolyat a meccsét és ne kapjon ki a CSZKA Moszkvától.

Manchester City – Bayern München 3-2 (Agüero ’22, ’85, ’91 illetve Xabi Alonso ’40, Lewandowski ’45 piros lap: Benatia ’20 )

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu kép: transfersources.com)