Jump to content

Liverpool: már a társaknak is elegük van Balotelliből

2014. 11. 23. 14:15

A Sunday People vasárnapi cikke szerint már nem csak a szurkolóknak, hanem a társaknak is elegük van Mario Balotelliből. Az újság szerint a csapat meghatározó játékosai nyomás alá helyezték a csapat vezetőedzőjét, Brendan Rogerst, hogy kitegye a kezdőcsapatból az olasz válogatott támadót.

A Mario Balotellivel kapcsolatos problémák nem szűntek meg az Anfield Roadon. A gyenge formát mutató csatárnak a szurkolóknál már kitelt az ideje, és angol lapértesülések szerint már társai bizalmát is elvesztette. A Sunday People cikke szerint a csapat játékosainak elegük van abból, hogy legyen akármilyen gyenge is Balotelli formája, rendre a kezdőcsapatba jelöli őt Brendan Rogers, mondván, előbb-utóbb megtörik a rossz sorozata, és betalál a vörösök mezében is. A helyzet ismerős lehet Roberto Mancininek, a Manchester City korábbi, az Inter jelenlegi edzőjének is, aki ugyanezeket a "köröket" futotta meg Marioval, amikor a City leigazolta. A problémát alapvetően az jelenti, hogy Balotelli sem korábban, sem most sem a keményen dolgozó játékosok táborát szaporítja, ami már a társaknak is szemet szúrt, ő azonban nem változtat a bosszantó viselkedésén, így nem csoda, hogy az edzéseken lézengő, ugyanakkor rendre a kezdőcsapatba jelölt játékosnak nem sok támogatója maradt a csapaton belül.

Tetézi a jelenleg 11. helyén álló Pool bajait, hogy a tavaly szenzációs szezont futó Daniel Sturridge sérülés miatt januárig nem bevethető, a 32 éves Ricky Lambert pedig egyelőre nem váltotta meg a leigazolásához fűzött reményeket, így pletykák szerint már a Southamptonba történő kölcsönadása is szóba került, főleg akkor, ha a Liverpool meg tudja szerezni Saido Berahinot a West Bromtól.

Balotellinek megvan az ereje és technikai tudása ahhoz, hogy meghatározó tényező legyen a Premier League-ben. A kérdés az, hogy mennyire akarja ő ezt, illetve, hogy a kritikák kereszttüzében lévő Rodgers meddig hajlandó "elmenni" a csatárért. Az előjelek nem túl biztatóak: Balotelli körül 3 hónap alatt elfogyott a levegő mind a Mersey partján, mind a válogatottban.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/BleacherReport twitter; fotó: sportrajongo.hu/mirror.co.uk/skysports.com)