Jump to content

Steven Gerrard az Interben folytatja - sajtóhír

2014. 11. 17. 11:21

A mértékadónak nem feltétlenül nevezhető Daily Mirror azt állítja, hogy Steven Gerrard januártól az olasz bajnokságban szereplő Interben folytatja pályafutását. Hogy a hírnek mekkora a valóságtartalma, ezt egyelőre nem tudni, az mindenesetre tény, hogy Gerrard szerződése a nyáron lejár a Liverpoolnál és egyelőre nincs hír arról, hogy a felek megállapodtak volna-e a hosszabbításról.

Két dolog van idén amely gyaníthatóan foglalkoztatja a liverpooli szurkolókat, az egyik, hogy a tavalyi sikerek után hogyan lehetséges, hogy ennyire gyengén szerepel kedvenc csapatuk, a másik pedig, hogy vajon Steven Gerrarddal mikor egyezik meg a vezetőség a folytatásról. A liverpooli legenda szerződése az idény végén lejár és egyelőre nincs hír arról, hogy a felek egyáltalán tárgyalnak-e egymással. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Brendan Rodgers szeretné megtartani a kapitányt, ám a vezetőség részéről még nem került nyilvánosságra konkrétum.

Gerrard többször kijelentette, hogy esze ágában sincs még visszavonulni, így ha a Liverpool nem kínál szerződést neki akkor máshol, de folytatja. És így jöhet képbe az Inter, ahol az a Roberto Mancini lett a vezetőedző a napokban, aki testközelből ismerheti Gerrardot lévén korábban a Manchester City szakvezetője volt. Mancini már City-edzőként is megpróbálta elcsábítani az általa nagyra tartott középpályást, ám Gerrardnak esze ágában nem volt a Poolból a City-be igazolni.

Steven Gerrard egész pályafutása során eddig csak a Liverpoolban játszott, Angliában nehéz lenne őt más klub színeiben látni. Persze említhenénk egy közelmúltban történt hasonló esetet amikor Frank Lampard a Chelsea legendájaként a City játékos lett, ám Lampard és a Chelsea kötődése nem említhető egy lapon a Gerrard és a Pool közti kapoccsal. Mindenesetre Gerrard esetleges Serie A-s szerepvállalása nem lenne ördögtől való ötlet. Egyrészt a Liverpoolnál a következő idénytől vélhetően elveszítené állandó tagságát a kezdőcsapatban, másrészt a Serie A iramát azért könnyebben lehet tartani 35 évesen, mint a PL-ét.

Mindez természetesen egyelőre csak találgatás, ugyanakkor amennyire vadnak tűnik első hallásra, hogy Gerrard nem a Liverpoolból vonul nyugdíjba, annyira ésszerű is egyben az Interrel kapcsolatos pletyka.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:liverpoolecho.co.uk)