Jump to content

PL: Wenger nem engedi Podolskit

2014. 11. 17. 10:49

A Goal.com beszámolója szerint Arséne Wenger az angol Premier League-ben szereplő Arsenal francia menedzsere nem kívánja januárban elengedni német válogatott játékosát, Lukas Podolskit. A szakember mindezt annak ellenére jelentette ki, hogy a támadót elvétve küldi pályára, Podolski pedig érthetően csalódással tölti el, hogy mindössze minimális epizódszerepet kap edzőjétől.

Lukas Podolski távozásáról már a nyáron cikkeztek a szigetországi lapok, többször megjelent vele kapcsolatban, hogy az olasz Juventus és a török Galatasaray is szívesen látná. Aztán jött az Arsenal esetében már-már szokásossá vált sérüléshullám és Podolskit maradásra bírta Wenger, ám Alexis Sánchez és Danny Welbeck érkezése miatt a várt főszerep elmaradt. A 29 éves játékos többször hangot is adott az utóbbi hetekben az elégedetlenségének és úton útfélen azt hangoztatta, hogy januárban szedi a sátorfáját és elhagyja a londoni csapatot, amelyet amúgy nagyon a szívébe zárt.

Ugyanakkor Podolski játszani akar, hiszen a német válogatottban Joachim Löw is egyre kevésbé számít rá, a konkurencia pedig hatalmas, aki nem kezdő a klubjában, az Löwnél sem alapember. Podolski a mostani bajnokságban eddig még egyszer sem volt kezdő, nyolc mérkőzést kezdett a padon, de csak négyszer állt be. A támadó gólt még nem szerzett, ám mindezek ellenére Wenger nem gondolkodik az eladásán.

"Egy olyan pozíció az övé, ahol nagy a konkurencia. A nyáron nagyon későn érkezett vissza a szabadságáról. Le volt maradva a játékostársaitól fizikálisan és nehezen szedte össze magát. Nem hiszem, hogy a januári átigazolási szezonban elhagyna minket, hiszen nem eladó és ajánlat sem érkezett érte. Az újságok úgy tűnhet, hogy többet tudnak, mint mi de az információjuk hamis" - mondta Wenger Podolski eligazolásával kapcsolatban.

A francia szakember tehát biztos benne, hogy Podolski marad Londonban, ám a játékos az utóbbi napokban nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban, ám a tények tudatában meglepő lenne ha valóban Londonban képzelné el a jövőjét. Lukas Podolski 2012-ben a Kölntől igazolt az Arsenalhoz, 75 mérkőzésen eddig 29 gólt szerzett a klub színeiben.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:skysports.com)