Jump to content

EB-selejtezők: Hiddink utolsó mérkőzése lehet a mai

2014. 11. 16. 09:28

Három csoportban összesen kilenc mérkőzéssel folytatódik ma este a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata. A legnagyobb figyelem talán a Hollandia-Lettország összecsapást övezi, melyen egy esetleges hazai vereség a kapitány Guus Hiddink lemondásához vezethet.

Az A-csoportban az eddig százszázalékos Csehország és Izland vív csoportrangadót, de nem ez hanem sokkal inkább a holland-lett mérkőzés tart kiemelt érdeklődésre számot. Nem véletlenül, hiszen a hollandok pocsékul kezdték Eb-selejtezős kampányukat, három mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg, kettőt lebuktak és negatív a gólarányuk is. Guus Hiddink hatalmas nyomás alatt áll, a kapitány vállát ráadásul győzelmi kényszer nyomja hiszen amennyiben kikap az Oranje, úgy Hiddinknek mennie kell. Igaz a szakember maga ajánlotta fel már előre a lemondását egy esetleges vereségnél, ám gyaníthatóan nem lenne ínyére a kudarc, ahogy a szurkolókéra sem.

Érdekes meccsnek ígérkezik a Wales-Belgium összecsapás, amelyen amennyiben Gareth Bale-ék nyernek, megléphetnek riválisaik elől. A nap legnagyobb rangadóját a H-csoportban rendezik, ott a két hibátlan, Horvátország és Olaszország feszül egymásnak, utóbbi a pályaválasztó.

Az Eb-selejtező (csoportkör 4. forduló) ma esti programja:

A-csoport
18.00 Hollandia–Lettország (Közvetíti: Sport 1)
20.45 Csehország–Izland (Sport 2)
20.45 Törökország–Kazahsztán
B-csoport
18.00 Belgium–Wales (Sport 2)
18.00 Ciprus–Andorra
20.45 Izrael–Bosznia-Hercegovina
H-csoport
18.00 Azerbajdzsán–Norvégia
20.45 Bulgária–Málta
20.45 Olaszország–Horvátország (Sport 1)

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dheel.com)