Jump to content

Kedden jön Ranieri búcsúmeccse a görög kispadon

2014. 11. 15. 12:13

Megegyezett a válásról a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Claudio Ranieri, valamint a helyi szövetséget vezető elnök, Jorgosz Szarrisz. A görögök pénteken este hazai pályán kaptak ki Feröertől 1-0-ra, és az eddig sem túl sikeres Ranierinek egy ilyen blama után már nem lehetett maradása. A görögök a következő tétmeccsüket éppen ellenünk játsszák, március végén látogatnak Magyarországra. Akkor már új szakvezető irányítja őket, viszont a keddi, Szerbia elleni felkészülési találkozón még Ranieri ülhet a kispadra.

„Nem találok szavakat, nehéz megmagyarázni a történteket. Nagyon akartuk, hogy meglegyen az első győzelmünk a csoportban, de végül a vendégek nyertek, méghozzá megérdemelten, mert több gólhelyzetet dolgoztak ki. A selejtező elején aligha gondolta bárki, hogy ilyen helyzetbe kerülhetünk. Tévedtünk, amikor azt hittük, hogy ez majd egy könnyű csoport lesz számunkra. Most viszont az utolsó helyen állunk a csoportban, ezt érdemeljük. Ilyenkor mindig az edző a felelős. A vb után fáradt játékosokkal dolgozhattam, ezúttal viszont motivált és energikus volt a keret. Ezért meglepő számomra az eredmény" – mondta még a Feröer elleni vereség után Ranieri, aki egyelőre nem kommentálta a közelgő búcsút.

Az olasz trénernek a szerződése 1.6 millió eurós kártérítést garantált arra az esetre, ha nem tölti ki az idejét, ezzel szemben görög sajtóértesülések szerint Ranieri beleegyezett, hogy ne a teljes összeget kapja meg.

A 63 éves, kiváló referenciákkal rendelkező szakember a világbajnokságot követően vette át a görögök irányítását, az eddigi négy találkozója viszont finoman fogalmazva is pocsékul sikerült. Az első kalapból kiemelt együttes a románoktól elszenvedett hazai vereséggel (1–0) kezdett, majd folytatta a finnországi döntetlennel (1–1). A gödörből azonban nem sikerült kimásznia: nemcsak a csoport meglepetéscsapatától, az északírektől kapott ki otthon (2–0), hanem most Feröertől is (1–0). A görög elnök már a pénteki meccs után jelezte: a vereségnek következményei lesznek, és bár vállalta a felelősséget a rossz edzőválasztás miatt, az, hogy szombatra rendkívüli igazgatótanácsi ülést hívott össze, már sejtetetni engedett valamit.

Olasz sajtóhírek szerint a görögök szívesen folytatnák a szakmai vezetésben az olasz vonalat, és felvetődött a Ranierinél is idősebb, ám veretesebb edzői karrierrel büszkélkedő Giovanni Trapattoni neve, aki olasz, majd legutóbb ír kapitányként már belekóstolhatott a válogatottbeli munkába.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/en.beinsports.net/uefa.com)