Jump to content

Real Madrid: Zidane-t eltiltották a kispadtól

2014. 10. 27. 22:52

Edzői képesítés hiányában Zindeine Zidane edzői képesítés hiányában sem vezetőedzőként, sem másodedzőként nem ülhet le a Real Madrid tartalékcsapatának kispadjára.

A korábbi francia világbajnok futballista a Real Madrid első csapatának másodedzői posztját hagyta ott a nyáron, hogy a klub tartalékcsapatának vezetőedzője legyen, de edzői képesítéshez szükséges licenc hiányában papíron csak másodedzőnek nevezhették ki, a vezetőedző Santiago Sánchez lett. Ám ezt sem tudták sokáig titkolni a klubnál, így vizsgálatot indított az ügyben a spanyol liga.

A spanyol liga versenybizottságának elnöke, Francesco Rubio jóváhagyta a vizsgálatot vezető Alberto Pérez Calderón indítványát, így három hónapos eltiltással büntették Zinedine Zidane-t (mivel szükséges papírok nélkül látott el vezetőedzői feladatokat) és Santiago Sánchezt is (aki bűntársként járt el) – adta hírül a Marca spanyol sportnapilap.

A döntés egyelőre még nem hivatalos, de Real Madridot már értesítették róla, a klubnak pedig tíz napja van fellebbezni a döntés ellen.

A klub természetesen élt is ezzel a lehetőséggel, indoklásukban az áll, hogy Zidane a Francia Labdarúgó-szövetségtől (FFF) kapott felhatalmazást a vezetőedzői poszt betöltésére a spanyol harmadosztályban szereplő tartalékcsapatnál.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:beinsports.tv)