Jump to content

BL: az újabb bombameglepetés valószínűleg elmarad Moszkvában

2014. 09. 30. 14:04

Eddig igen csak kalandosra sikerült a Bayern München moszkvai BL-fellépése, hiszen a bajor csapat nyugalmát egy bombariadó zavarta meg. A vendéglátók természetesen erről nem tehetnek, arról viszont szívesen gondoskodnának, hogy a német sztárcsapat a pályán is kényelmetlenül érezze magát ma este. Ugyanakkor a bajorok mostani formájából és a két csapat korábbi párharcának eredményéből kiindulva erre nincs sok esélyük.

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az E-csoportban a Bayern München a CSKA Moszkva vendége lesz a mai napon. A bajorok akklimatizálódását kicsit megzavarta a szállodában történt bombariadó, ám a müncheni csapat játékosai ezen valószínűleg már túltették magukat és minden idegszálukkal a találkozóra koncentrálnak. A németek valószínűleg szép emlékekkel tértek vissza Moszkvába, hiszen tavaly novemberben 3-1-re verték vendéglátóikat, a győzelem ráadásul BL-rekordot jelentett a sorozatban megnyert mérkőzések (10) tekintetében.

A moszkvaiak nem csak ezért nem várhatják önbizalommal a ma esti találkozót, hanem azért sem, mert odahaza legutóbbi hat nemzetközi kupameccsükből ötöt elvesztettek és csak egyet nyertek meg. Ugyanakkor a német csapatok ellen jól szerepeltek eddig a BL-ben, pár éve a Hamburg és a Wolfsburg együttesét is legyőzték, igaz egyik sem képvisel egy szintet az FCB-vel.

A bajorok egyre jobb formát mutatnak, a bajnokságban legutóbb a Köln gárdáját győzték le 2-0-ra, ráadásul orosz ellenféllel szemben idegenben legutóbb a 2007-2008-as kiírás során szenvedtek vereséget, igaz akkor egy elég komoly zakóba futottak bele ( Zenit-FCB 4-0). Azon a találkozón amúgy Phillip Lahm, Bastian Schweinsteiger és Franck Ribéry is játszott, ezúttal csak Lahm játéka biztos, Schweinsteiger és Ribéry is sérülés miatt hagyja ki a találkozót. Ott lesz viszont Xabi Alonso, aki a Köln ellen összesen 206-szor ért labdába, ezzel Bundesliga rekordot állított fel. A spanyol középpályás kiváló igazolás volt, a bajor csapat motorja, egyik legbiztosabb pontja, mindezt valószínűleg Moszkvában is bizonyítja majd.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)