Jump to content

C. Ronaldo: jobb vagyok, mint Messi!

2014. 08. 29. 12:00

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi évek óta kiemelkednek a labdarúgás nemzetközi mezőnyéből, ők ketten valahogy más szintet képviselnek. A portugálnak mostanság jobban megy a szekér, talán ezért, talán mert az önértékelésével finoman szólva soha sem voltak gondok tegnap az UEFA díjátadóján kijelentette, hogy önmagát jobbnak tartja Messinél.

Évek óta a világ labdarúgást szerető fele azon vitatkozik, hogy ugyan ki a jobb, Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. A partalan vitában van aki Messit hozza ki győztesként, van aki Ronaldót. Van, aki az argentint komplexebb játékosnak tartja, egy olyan futballistának, aki a csapatember is és a körülötte lévőket is jobb játékossá teszi, míg egyesek a portugált tartják a jelen kor legjobbjának, mivel meccseket dönt el, hátán cipeli a csapatát és bár nem feltétlenül csapatember, de annyival jobb, mint a társak, hogy ezt sem róják fel neki.

A két főszereplő többnyire kerüli az összehasonlítgatást, általában egy-egy elegánsabb mondattal elintézik az erre irányuló kérdéseket. Tegnap azonban a BL-sorsolással összekötött UEFA-díjátadón az év játékosa díjat bezsebelő Ronaldo szakított a hagyománnyal és elmondta véleményét, méghozzá őszintén, sportszerűen és elegánsan.

"A rivalizálást a sajtó generálja közöttünk. Nem rivalizálok Messivel. Ha összefutunk a pályán vagy azon kívül, akkor profi sportemberekhez méltón viselkedünk, normális a kapcsolatunk. Nem lehet mindenkinek megfelelni, ez is normális. Tiszteletben kell tartanom a véleményeket, az életem amúgy sem azon múlik, hogy ki mit gondol rólam. Egyikünk sem jobb vagy rosszabb. Mindenki teszi a dolgát, végzi a munkáját, próbálja a legjobb formáját nyújtani a csapatának vagy az országa válogatottjának. Mindketten a legjobbak akarunk lenni. Úgy érzem, hogy a "szakmámban" én vagyok a legjobb és ezért keményen meg is dolgozom. A gondolataimban én mindig úgy vagyok magammal, hogy én vagyok a jobb" - beszélt kendőzetlen őszinteséggel egy olyan kérdésről a Real Madrid színeiben 166 mérkőzésen 178 gólt szerző Ronaldo, amelyre valószínűleg soha sem kapunk kielégítő választ, hiszen szinte eldönthetetlen, hogy ki a jobb Lionel Messi, avagy Cristiano Ronaldo.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportskeeda.com,cristianoronaldofan.net)