Jump to content

Hetesek: Játékosok, akik a kultikus 7-est viselik - 2. rész

2014. 08. 27. 11:20

Vannak mezszámok, melyek a labdarúgás történetében ikonikussá váltak. Ilyen például a 10-es, amelyet a teljesség igénye nélkül olyan korszakos zsenik tettek mágikussá, mint Puskás Ferenc, Pelé, vagy Diego Maradona. A 10-es mellett azonban a 7-es is egy olyan szám, amely külön fejezetet érdemel a labdarúgás történelemkönyvében, ám ezúttal a jelenkor legjobb "heteseit" vettük górcső alá.

5. Antoine Griezmann
A francia játékos a nyáron a spanyol bajnok és BL-döntős Athletico Madridba igazolt, ám előtte még a brazíliai vb-n mutatta meg tehetségét. Méltán jósolnak neki hatalmas jövőt, egyike a legtehetségesebb szélső támadóknak jelenleg. A legutóbbi idényben 20 gólt szerzett a Sociedad csapatában és minden bizonnyal Diego Simeone is ki fogja hozni a legjobbat belőle.

4.Pedro
A Barcelona "hetese" éppen, hogy csak lemaradt a dobogóról. A spanyol szélsőt sem jegyzik a világ legjobbjai között, ám ez igen csak mostoha bánásmód vele szemben hiszen folyamatosan a Barca kezdőjében találja magát, ez pedig csak jelent valamit egy olyan klubnál, ahol Messik és Neymarok meg Suárezek játszanak...

3. Hulk
A dobogó legalsó fokára Hulk állhatott fel. Az őserő, aki ki tudja, ha nem a Zenitben futballozna talán sokkal előrébb tartana pályafutásában, de hogy jobban szem előtt lenne, az biztos. A vb neki sem sikerült, ám ettől függetlenül remek játékos. Hulk gyors, borzasztóan erős, jól cselez és a befejezésekkel sem áll hadilábon.

2. Franck Ribéry
A Bayern München motorja, akit az elmúlt idényben több sérülés is hátráltatott. Ribéry egy évvel ezelőtt joggal tarthatott volna igényt az aranylabdára, ám az ítészek végül máshogy döntöttek. Ettől függetlenül a francia egyike a világ legjobb szélsőinek. Ribéry pár hete lemondta a válogatottságot, ebből pedig rajta kívül a Bayern München profitálhat csak igazán.

1. Cristiano Ronaldo
Természetesen a portugál jelenleg magasan a legjobb "hetes". A Real Madrid vezére évek óta folyamatosan a legmagasabb szinten teljesít, sokak szerint a világ legjobbja jelenleg. Tavaly rekordok tömkelegét döntötte meg, BL-t nyert, valamint aranycipős lett Luis Suárezzel együtt. Pályafutása végén nehéz lesz nem őt tartani a valaha volt legjobb játékosnak, aki a 7-es mezt viselte.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cristianoronaldofan.net)