Jump to content

Hetesek: játékosok akik a kultikus 7-est viselik - 1. rész

2014. 08. 27. 10:36

Vannak mezszámok, melyek a labdarúgás történetében ikonikussá váltak. Ilyen például a 10-es, amelyet a teljesség igénye nélkül olyan korszakos zsenik tettek mágikussá, mint Puskás Ferenc, Pelé, vagy Diego Maradona. A 10-es mellett azonban a 7-es is egy olyan szám, amely külön fejezetet érdemel a labdarúgás történelemkönyvében, ám ezúttal a jelenkor legjobb "heteseit" vettük górcső alá.

10. Robinho
A brazil játékost méltán tartották Pelé utódjának, ám soha sem futotta be azt a karriert melyet sokan jósoltak neki. Legutóbbi idényében az AC Milan együttesében 32 meccsen 5 gólt szerzett, nem csoda ha visszatért Brazíliába korábbi sikeri helyszínére a Santosba, ahol a következő idénytől kezdve a 7-es mezben szerezheti vissza megtépázott renoméját.

9. James Milner
Nem az a klasszikus világsztár és akkor még finoman fogalmaztunk. Milner a Manchester United játékosa, az angol válogatottban is folyamatosan játszott még pár évvel ezelőtt. Kemény játékos, akit nem feltétlenül övez akkora elismerés, mint amekkora kijárna neki.

8. Ramires
A Chelsea középpályása olykor nem viselkedik profi futballistához méltón, ám ettől még remek játékos. Erős, gyors, a támadásokat is segíti, olykor még gólt is lő. Amennyiben kordában tudná tartani az egóját, még jobb lehetne és előkelőbb helyet foglalna el a "hetesek" listáján.

7. José Callejon
A spanyol középpályás is 7-esben játszik, igaz tehetségben és eredményekben is elmarad az igazán nagy elődöktől. Callejon első évét tölötte a Napolinál és a váltás igazán bejött neki, hiszen 20 gólt termelt az elmúlt szezonban.

6. Lucas Moura
Hatalmas várakozás előzte meg a PSG-be való igazolását, ám Párizsban az elmúlt idényben nem váltotta meg a világot a brazil. Ennek is köszönhető, hogy lemaradt a világbajnokságról, igaz ezt az eredmények tudatában nem biztos, hogy bánja. Moura előtt hatalmas jövő áll, kérdés, hogy igazolni tudja-e klasszisát.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:insidespanishfootball.com)